Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 46 U/l GGT magasnak számít?...

46 U/l GGT magasnak számít? Hónapok óta nem ittam alkoholt (mert az előző GGT 41 volt).

Figyelt kérdés

Hónapok óta nem ittam alkoholt (mert az előző GGT 41 volt). Előtte sem ittam többet heti 2 deci bornál.

Ha magas, mit kell tennem?

Van olyan diéta, ami ezen segít? (35 éves nő vagyok, napi 3 szál cigarettát szívok).

2009. szept. 28. 13:30
 1/2 anonim ***** válasza:
Nőknél 8-40 U/l közt normális ez az érték. Szerintem a tiéd nem vészesen magas, csak kicsit emelkedettebb. Nem csak az alkohol emeli meg ezt az értéket, hanem a gyógyszerek is (pl. fog.gátló, stb). Tehát ha rendszeresen szedsz gyógyszert, attól is lehet.
2009. szept. 28. 16:37
 2/2 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi a választ. Az igazság az, hogy soha nem szedtem fogamzásgátlót (azt a típust, amit minden nap be kell venni), ellenben tavaly volt egy óvszerszakadásom, és akkor esemény utáni tablettát vettem be. De gondolom, hogy egy egy évvel ezelőtti dologtól ez nem lehet.
2009. szept. 29. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!