En azt szeretnem kerdezni, nekem allandoan 90-100 kozott van a sziveresem, a vernyomasom 115/85 normalis ez a sziveres?
Azért kár, hogy ilyen kérdésnél a kérdező nem írja meg, hogy mennyi idős, van e valamilyen betegsége, túlsúlya, stresszel e? Lehet, hogy ő mindezt tudja, de mi nem. Ezek nélkül csak annyit lehet erre írni, hogy az átlagos embernek ( aki nincsen is), magas ez a pulzusszám. De egy hosszútávfutónál normális. Persze futás közben.
Jut eszembe: és mennyi a pulzusod futás után?
A 149-es vérnyomás már magasnak számít!!!
130/80 Hgmm a normálisnak elfogadott efelett már magas vérnyomásról beszélünk.A szívverés percenként nyugalmi állapotban 70-80/ perc.Ha nyugalmi állapotban efelett az érték felett van a szívverés,Tachycardiáról azaz szapora szívverésről van szó amit ki kell vizsgáltatni.Háziorvos,majd Belgyógyászat Cardiológia!!
Nézesd meg a vér képedet mennyi a vas benne?
Ha túl alacsony akkor kevés oxigént szállít a vér és a szervezet úgy védekezik hogy gyorsabban ver a szív.
Ez főleg nőknél fordul elő mivel Ők menstruálnak.
De ez csak egy lehetséges ok.Lehet sok más elő idéző ok is.
Azért meg ér egy kivizsgálást.Sajna nem írtad meg a nemed,korod,súlyod,edzettségi állapotod,stb.
Én is fel akartam tenni ugyanezt a kérdést, de mivel már a kérdező megtette, én csak csatlakoznék hozzá.
Paramétereim: 165 cm, 70kg, 27 év. Nekem mondjuk nagy gerincferdülésem is van hozzá sajnos. Nem vagyok rosszul, amikor influenzával mentem a dokimhoz, nem mondta,hogy ki kellene vizsgáltatni.
Mit gondoltok, akkor ez normális lehet? (tudom, hogy a gerincferdülés nem normális, meg kicsit a súlyom is több, mint kellene, de kerekesszékes vagyok, és ezért mozogni, sportolni sem tudok, NEM KAMU, mielőtt valaki benyögné.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!