Terheléses EKG-t minden esetben csinálnak?
Nem értem a kérdést.
Hogy-hogy minden esetben? Ha csak simán elmész egy orvoshoz és megmondod neki hogy úgy érzed gondok vannak szívtájékon akkor nem ültet fel egyből a bringára / parancsol fel a futópadra, hanem általában először EKG, UH, esetleg Holter és ha ezek alapján nem lát indokot a panaszaidra akkor jön a terheléses.
Na akkor konkrétat tudok mondani hogy hogyan működik mert én is pont magas pulzus miatt voltam kardiológiai vizsgálatokon. :-)
Először EKG-t csináltak majd UH-t, ott minden rendben volt, aztán jött a 24 órás EKG (Holter) ott nekem ki is derült mi okozza így a terhelésesig nem jutottunk el. De ha ezek után sem derül ki, akkor (ahogy írtam már korábban is( jön a terheléses vizsgálat, és végső esetben pedig az abláció.
Mennyi a pulzusod általában?
Dettó ugyanez volt nekem is, egyszer engem is mentő vitt el, 170-es pulzus, szintén synus tachikardia + nekem van még mitralis prolapsus-om is.
És dettó ugyanígy idegi alapon, ezt a Holter nagyon szépen kimutatta, van a készülékeken egy gomb amit meg kell nyomnod ha mondjuk ideges vagy / mozogsz / megterhelő munkát csinálsz / panaszaid vannak és akkor a doki azt a kiértékelésnél látni fogja majd hogy az adott jelzéskor mennyi volt a pulzusod. Na nekem mindig akkor volt brutál magas mikor nyomkodtam a gombot hogy stressz van. :-) Szerencsére szívritmus zavarom nincs, gyógyszert ezért nem kaptam rá, sporttal meg relaxációval le tudtam vinni kb fél év alatt, most már nyugalmi helyzetben 70 fölé nem megy.
Akkor kell nyomni a gombot ha bármilyen panaszod van. Ha érzed hogy gyorsan ver a szíved, ha szédülsz, ha mellkasi fájdalmad van, ha zsibbad a kezed, ha nehezebben kapsz levegőt stb. Szóval bármilyen panasz esetén. :-)
Más (alap)betegséged nincs? Gyors szívverést okoz még pajzsmirigy rendellenesség, vérszegénység, vashiány és emelkedett testhőmérséklet is illetve egyes gyógyszerek is. Szedsz valamit állandó jelleggel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!