Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Terheléses EKG-t minden...

Terheléses EKG-t minden esetben csinálnak?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 7. 16:34
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem értem a kérdést.

Hogy-hogy minden esetben? Ha csak simán elmész egy orvoshoz és megmondod neki hogy úgy érzed gondok vannak szívtájékon akkor nem ültet fel egyből a bringára / parancsol fel a futópadra, hanem általában először EKG, UH, esetleg Holter és ha ezek alapján nem lát indokot a panaszaidra akkor jön a terheléses.

2013. ápr. 7. 16:46
 2/9 A kérdező kommentje:
A pulzusom magas csak. Azt hittem, hogy az is alap vizsgálat.
2013. ápr. 7. 16:47
 3/9 anonim ***** válasza:

Na akkor konkrétat tudok mondani hogy hogyan működik mert én is pont magas pulzus miatt voltam kardiológiai vizsgálatokon. :-)

Először EKG-t csináltak majd UH-t, ott minden rendben volt, aztán jött a 24 órás EKG (Holter) ott nekem ki is derült mi okozza így a terhelésesig nem jutottunk el. De ha ezek után sem derül ki, akkor (ahogy írtam már korábban is( jön a terheléses vizsgálat, és végső esetben pedig az abláció.

Mennyi a pulzusod általában?

2013. ápr. 7. 16:50
 4/9 A kérdező kommentje:
110 felett nem nagyon van. Tavaly egyik este bevittek a kórházba, ahol sinus tachycardiát állapítottak meg, 150 volt a pulzusom. Azt mondják idegi alapon van, de inkább utána járok, mert mikor nyugodt vagyok, akkor is felmegy. Valamikor lemegy 80 körülire, de az alá nem megy.
2013. ápr. 7. 16:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Dettó ugyanez volt nekem is, egyszer engem is mentő vitt el, 170-es pulzus, szintén synus tachikardia + nekem van még mitralis prolapsus-om is.

És dettó ugyanígy idegi alapon, ezt a Holter nagyon szépen kimutatta, van a készülékeken egy gomb amit meg kell nyomnod ha mondjuk ideges vagy / mozogsz / megterhelő munkát csinálsz / panaszaid vannak és akkor a doki azt a kiértékelésnél látni fogja majd hogy az adott jelzéskor mennyi volt a pulzusod. Na nekem mindig akkor volt brutál magas mikor nyomkodtam a gombot hogy stressz van. :-) Szerencsére szívritmus zavarom nincs, gyógyszert ezért nem kaptam rá, sporttal meg relaxációval le tudtam vinni kb fél év alatt, most már nyugalmi helyzetben 70 fölé nem megy.

2013. ápr. 7. 16:58
 6/9 A kérdező kommentje:
Engem a szomszéd vitt be. A gombot milyen esetben kell megnyomni? Akkor is, ha érzed, hogy dobog a szíved? Mikor fekszek este, van amikor a hátamban érzem, hogy dobog, de nem mindig szédülök.
2013. ápr. 7. 17:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Akkor kell nyomni a gombot ha bármilyen panaszod van. Ha érzed hogy gyorsan ver a szíved, ha szédülsz, ha mellkasi fájdalmad van, ha zsibbad a kezed, ha nehezebben kapsz levegőt stb. Szóval bármilyen panasz esetén. :-)

Más (alap)betegséged nincs? Gyors szívverést okoz még pajzsmirigy rendellenesség, vérszegénység, vashiány és emelkedett testhőmérséklet is illetve egyes gyógyszerek is. Szedsz valamit állandó jelleggel?

2013. ápr. 7. 17:07
 8/9 A kérdező kommentje:
Magne b6-ot meg multivitamint szedtem. Szédülni nem igazán szoktam, mióta eszek rendesen. A kezem szokott zsibbadni sokat. Valamikor úgy érzem, mintha nehezebben kapnék levegőt, de közben rendesen lélegzem, nem kapkodok levegő után, csak elkezdek akkor nagyokat lélegezni, meg sóhajtani. A Holter biztosan ki fogja mutatni nekem is, mert, ha hirtelen felállok, és elkezdek gyorsan menni, akkor megszalad a pulzusom.
2013. ápr. 7. 17:13
 9/9 A kérdező kommentje:
Más betegségem nincs, vagyis vérvétel alapján nincs. Kicsit alacsony volt tavaly a vasam, de kaptam vastablettát, és helyrejött.
2013. ápr. 7. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!