Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Van valami praktika (házi)...

Van valami praktika (házi) ekcémára?

Figyelt kérdés

Már mindenféle kenőcsöt gyógyszert kaptam,de nem segít semmi :(

Segítség!!!!

2013. ápr. 3. 23:58
 1/8 anonim válasza:
Sajnos nem sok "házi" megoldás létezik. Húgomnak volt karhajlatban,ami felnőtt korára a szája körül tért vissza. Hasonló gonddal küzdöm én is,bár nekem nem ekcémám van,de a tünetek néha hasonlóak. Két dolgot tudok ajánlani.Az egyik alapvető,hogy hidratálni kell,amivel a vakarózás és berepedés elkerülhető. Régen a gyógyszertárban kevertek ki patikai kenőcsöt viszketésre.Nem olcsó,de nagyon szuper.(Undi sűrű,ragacsos fehér kence,nagyon nehéz érzetű,de szinte mindenre jó,még az égésre is.) A másik a Lipobase nevű krém,abból is a Repair,nem a sima! A kettő nem egyforma,hiába mondják. A Lipobase Repair elég kicsi tubus és nem olcsó,de cserébe kevés kell belőle. Mi hárman használunk egy kis tubust kb 3hónapig. (Ajakbalzsam helyett,kézre,sarokra.) A tünetek megszüntetésére a lelki gondok felásását szokták ajánlani (ehhez nem tudok hozzászólni) egyrészről. Másrészt pedig szteroidos/hámosító krémet adnak általában,amivel ugyan körültekintően kell bánni,de nagyon hamar segít. Pl: Flucinar volt anno,ami húgomnak kb 3hét alatt majdnem teljesen elmulasztotta az ekcémát. (Egyébként lehet próbálkozni hámosítókkal pl: Neogranormon,Körömvirág ,de a legegyszerűbb keresni egy jó bőrgyógyászt!) :) Remélem segítettem.
2013. ápr. 4. 00:09
 2/8 anonim ***** válasza:

Erre a kenőcsre sokan esküsznek, én is használom (bár nem ekcémára) és elég hatásos. Olvasgasd el a leírást, hozzászólásokat. Szerintem érdemes kipróbálni, nem kidobott pénz.

[link]

2013. ápr. 4. 00:12
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem a kezemen volt ekcéma a mosogatószer és a téli időjárás együttesen hozta mindig elő. Mindenféle kenőcsöt kipróbáltam ( gyógyszertáriakat) semmi nem használt, mikor egyszer bekentem a Kamill 24 órás kéz- és körömápoló tejjel. Amikor beitta a bőröm, akkor újra és újra, így jól átitattam, főleg éjszakára. Ez mindig használt. Aztán kaptam egy Elocom nevű kenőcsöt egy darázscsípésre, és azóta ez a másik, amivel az ekcémát is kezelni tudom.
2013. ápr. 4. 00:38
 4/8 anonim ***** válasza:
45%
Attól függ, hol van az ekcéma. Ilyen kezelések csak a valódi probléma elmismásolása.
2013. ápr. 4. 04:57
 5/8 anonim ***** válasza:
64%
A nagypapámnak ecetes vizes lemosást ajánlottak. Nála bevált, sokat javult az állapota.
2013. ápr. 4. 07:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Sajnos az ekzemát nagyon sok minden kiválthatja. Általában külső anyagok.Nagyon gyakori,h mosakodó,tisztító szerek.Ahhoz,h az ekzema elmúljon ismerni kell a kiváltó okot és azt elkerülni.Gyakran megoldás az,h csak mosakodó kenőcsöt használ valaki,nem ér semmilyen vegyszerhez(pl.a mosósport sem Ő teszi a gépbe,mert a pora is ekzemát válthat ki),ha gumi kesztyűt használ,azt is csak úgy,h alá cérna kesztyűt vesz. ha ezekre odafigyel valaki jó eséllyel lesz tünetmentes.Amikor rossz a bőr tényleg érdemes pl.Elocom kenőcsöt használni,de azt nem szabad rendszeresen.
2013. ápr. 4. 07:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Ja' Viszont rendszeresen krémezni kell valamilyen illat,színezék mentes krémmel. A gyógyszertárban lehet kapni Hydrphil,v. Cremor aquosus kenőcsöt.
2013. ápr. 4. 07:56
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem kisfiam ekcémára hajlamos, nyáron általában nem szokott sok gond lenni, de télen borzasztó a bőre szegénynek.

Mostni kizárólag folyékony mosószerrel szoktam (Tomi+Lenor sensitive öblítő). Fürdetni csak patikai fürdetőkrémmel tudom, ebből a tégelyes kimért változatot szoktam kérni, a tubusos nekem nem jön annyira be, pedig elvileg ugyanaz, de nekem állagra is más.

Testápolónak Cremor aquosus-t használunk, amit előttem is írtak, ha meg nagyon durva a helyzet, akkor van egy patikai szteroidos krém, azt rövid ideig, max. 1 hétig lehet használni, és naponta 1x, viszont szinte azonnal használ.

Állítólag az étkezéssel is lehet segíteni a dolgot, de én úgy gondolom, hogy emiatt nem fogok semmit megvonni a gyerektől, ha nem muszáj.

2013. ápr. 4. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!