A férjetek mennyire hajlandó orvoshoz menni, ha szükséges?
Rengeteg olyan esetet látok/hallok, amikor nagyon indokolt esetben sem mennek férfiak orvoshoz.
A férjem szerencsére normálisan elmegy, ha bármilyen komolyabbnak tűnő dolog van, de volt már, hogy neki is beszóltak haverok, hogy "férfiatlan" emiatt. Nem tudtuk összerakni, hogy mi férfiatlan van ebben.
Most épp alváslaborban volt a horkolása miatt (ő sem alszik jól miatta, én még kevésbé :)), ott egy másik fickó morgott neki, hogy odaparancsolták, ő nem is akart jönni. Pedig a későbbi beszélgetés folyamán kiderült, hogy ő is mosott xar reggelente a horkolása miatt, alig jut oxigénhez.
De akár egy háziorvos, bőrgyógyász vagy urológus is hasonló reakciót vált ki sok férfiből. Miért?
(Félreértés ne essék, egy nátha miatt még én sem mennék el orvoshoz, de hosszabb ideje fennálló, nem javuló állapottal, esetleg fájdalommal már igenis indokolt orvost keresni.)
Párom csak akkor megy orvoshoz, ha nem tud dolgozni menni, amúgy nagyon ritkán.
Én citáltam el a feneke miatt is (ciszta, műtét lett a vége), meg horkolása miatt is (alvási apnoés, szóval jó, hogy 3-4 év után végre sikerült, még megfulladt volna...)
Manapság a bőrével küzd, de áá, nem kérne időpontot, anno kapott krémeket, az bevált, most nem használ, de neki nincs kedve erre pazarolni az idejét... :D
Apám meg soha nem megy orvoshoz. Nem érdekli mi van vele. Az értékei olyanok is lennének, masszív alkesz, dohányos, csoda, hogy még él...
Egyedül fogorvoshoz megy el magától. Amúgy nem. Ha megfázik akkor sem megy, tyúkhúslevest főzök, meg ápolgatom én otthon :) Azt szokta mondani, hogy nincs semmi baja :) Amúgy tényleg nem beteges. Viszont orvosi szűrésre úgy kell elküldenem, hogy menjen már el és addig húzza az elmenetelt, amíg csak lehet.
Szerintem az a neveltetésből adódik.Mert a fiúkat úgy nevelik, hogy nem sírhatnak, nem panaszkodhatnak ha valami bajuk van. Nekik kell lenni az erősnek, a támasznak. Ez egy jó nagy baromság szerintem, de ez megint egy másik kérdés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!