Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Milyen tornát ismertek még...

Milyen tornát ismertek még ezen kívül gerincferdülésre?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok és sajnos a gerincem S alakban elferdült. Kiskorom óta " küzdök " ezzel,jártunk szüleimmel orvosnál is ahol a következő tornát javasolták: feküdjek hasra emelkedjek fel és próbáljam így tartani magam amíg csak tudom. Ekkor még nem foglalkoztam vele mert úgy gondoltam hogy ugyan már zavarni nem zavar nem fáj stb. Ekkor voltam 10 éves kb.

Viszont az elmúlt 2-3 hónapban egyre jobban fáj a hátam egyre jobban jobb irányba süllyed a vállam. Barátomnak néha-néha felhozom hogy masszírozzon ( meg is szokott :) ) de nem szeretném neki sűrűn felhozni,nem akarom ezzel terhelni vagy hogy egy fájós hátú " öregasszonyt " lásson bennem... :(

Sajnos női szabó szakon vagyok,tehát egész nap egy varrógép előtt ülök ami megint csak nem jó.

A lényeg: egyre jobban fáj a hátam,nem szeretnék a műtétig eljutni,esetleg valaki hallott/tud más jótékony hatású tornát gerincferdülés ellen?

Köszönöm.

2013. márc. 17. 20:51
 1/2 anonim ***** válasza:

"próbáljam így tartani magam amíg csak tudom"

Ez így nem jó. Feküdj hasra, Emeld fel a két karodat és a két lábadat a talajtól 10 cm-re három másodpercig, majd vissza. Ezt olyan 10-szer, vagy ameddig nem fáj. Lehetőleg naponta.

Mellé más mozgásforma is kell! Például a vállat, derekat is kegyetlenül meg kellene dolgoztatni. Saját testsúllyal végzett sport a legjobb, ezen belül is funkcionális edzésre van szükség. Lehet erőnlétre, állóképességre menni. Torna, Street Workout, Insanity, TRX, Fegyencedzés, GTG és még sokan mások. Lehet akár röplabda, tenisz, úszás, futás, egyszerűen csak hetente háromszor ki kéne menni a gyepre mozogni. Ez annak is a függvénye, hogy mennyire nagy az állóképességed és mennyi időt tudsz rászánni. Lehetőleg ne laza gyógytorna vagy Rubint Réka, azzal nem lesz érezhető változás (bár a semminél több).

Enyhe gerincferdülés leghamarabb fél év alatt jön rendbe, rosszabb állapotban valamivel hosszabb idő után. Viszont ha nem kezdesz el sportolni, akkor az csak rosszabb lesz.

2013. márc. 17. 22:29
 2/2 anonim ***** válasza:
Scoliosis esetén jó eredményeket érnek el a Schroth-terápiával, ami egyénre szabott, de ebből fakadóan sajnos drága is. Tanulóként nem biztos, hogy van anyagi lehetőséged erre, de ha később lesz, tudj róla.
2013. márc. 17. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!