Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan lehetek olyan "laza",...

Hogyan lehetek olyan "laza", mint a barátom?

Figyelt kérdés

Iskolai ünnepségen voltunk, és felhívtak kettőnket a színpadra (nem számítottunk rá, meglepetésként ért minket) és egy két mondatot el kellett mondani, és ő lazán semmi idegességgel elmondta, látszott rajta hogy nem ideges, nekem meg majdnem kiugrott már a szívem a helyéről, hogyan lehetnék legalább egy kicsit nyugodtabb, mint ő?

Iskolába vannak haverjaim, normális a kapcsolatom velük, elvagyunk velük mindig, hetente 2x szoktunk elmenni velük csavarogni, de a többi napon egész nap itthon számítógépezek.

szerintetek többet kéne velük lennem, és hanyagolni a számítógépezést vagy ez nem sokat segítene?

2013. márc. 3. 22:30
 1/1 anonim válasza:

Először gondolj bele, miért okoz idegességet, ha a középpontban vagy? Velem is ez volt a helyzet, még most is sokszor, de azért már tudom kontrollálni az idegességet, igaz a szívem "felpörög". Én magamra tekintve rájöttem, van egy kis bűntudatom magammal szemben: gyerekkoromban sokszor fegyelmeztek igazságtalanul (hogy mit miért mondok, kérdezek stb.), ezért magamba forduló és zárkózott lettem, és most már nehezen tudom az érzelmeimet kimutatni, meg fesztelenül beszélgetni társaságban.

Hülyeségnek tűnik emiatt idegeskedni, de sajnos a múltbeli dolog miatt már ez a reakció "rabbá tett".

Ha sokat lógsz együtt a haverjaiddal, még attól nem lesz jobb, csak ha olyan extrém (számodra annak tűnő, még a gondolatától is szívverést okozó) helyzeteket keresel, amiket eddig elkerültél: pl. hogy az utcán hangosan magadra vonod az emberek figyelmét, és elénekled a Nemzeti dalt (mondtam egy példát). Vagy megszólítasz embereket, hogy "szia te ki vagy, és mit csinálsz miért erre jössz hova mész?", persze tét nélkül, csak úgy, ja és nem órákig leállni beszélgetni, hanem minél több embert megszólítani. Nem kell parázni, hogy ki mit gondol, ezen fölösleges görcsölni, tökéletes nem lesz senki mindenki szemében. Ha meg gorombák, hadd legyenek, ne vedd magadra...

2013. márc. 20. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!