Sexylady kérdése:
Koncert után még mindig zúg a fülem. Most mi van?
Figyelt kérdés
Tegnap voltam FEZEN-en Ossian-on és Tcs-n. Az Ossian után is ezt éreztem, akkor 10 perc alat elmúlt, de a Tcs után nem múlt el. Mindkét koncerten első sorban voltam, volt haj-rázás is rendesen. Egyszerűen nagyon irritál hogy zúg a jobb fülem. El fog múlni? Egyáltalán mitől van ez?2009. szept. 11. 13:04
11/15 A kérdező kommentje:
ilyen közel még soha sem álltam, hanem vhol hátul :S Most kezdek koncert-orientálódni:D á akkor jó:D am már mintha jobb lenne:D
2009. szept. 11. 16:25
12/15 anonim válasza:
16:06 - Ha olvastad volna, én 10 éve a színpadon állok, és egészen közelről tapasztalom a hangosítást.
13/15 anonim válasza:
én is azokon voltam :D
mindhárom nap kimentem, és jó sok koncerten voltam :D
14/15 anonim válasza:
Régen nekem is zúgott mindig 1 napig még utána..de mostmár aznap este a koncert után elmúlik 1 órával, mert megszoktam a hangerőt zenekar miatt, próbán is elág hangosak vagyunk..:) de nyugi elmúlik:)
15/15 anonim válasza:
Ha koncert után csöng, sípol vagy zúg a füled, akkor ezt hallásfáradásnak hívják hivatalosan. Ilyenkor a hallás rosszabb. Hogy mennyi ideig? Ez tőled függ. Ha sokat dolgoztál és elfáradtál, mennyi idő alatt pihened ki magad? Ez tőled függ. Ha nem teszel semmit csak csöndes helyre mész, az is jó, de nem biztos hogy elég. Hanem akkor mit kell tenni? Nos a legbiztosabb és a leginkább gyógyító hatású technika valóban, mint ahogy írtad, a fülbefogás. Ez a legnagyobb csönd, amit teremthetünk. És nagyon hatásos. Befogod a füled és hallgatod a zúgást, sipolást. Ha így teszel, a hallott hang azonnal elkezd csökkenni, megszünni. Mindaddig befogod a füled és hallgatod, amíg hallod a zúgást vagy csöngést. Utána az éles hallás is visszatér, vagyis kipihente a füled a hallásfáradást. Én azt tapasztaltam magamon hogy a sipolás másodpercek alatt csökken vele együtt a hallás is másodpercek, percek alatt visszaélesedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!