Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » EKG-n voltam, megnéznéd a...

EKG-n voltam, megnéznéd a leletemet?

Figyelt kérdés

23 hetes kismama vagyok, tegnap belgyógyászatra kellett mennem. EKG vizsgálatot csináltak. Annyit mondott az orvos csak, hogy túl gyorsan ver a szívem, de ez betudható annak is, hogy éppen a vizsgálat előtt érkeztem meg biciklivel és szaladtam fel a lépcsőn. Kicsi szégyenlős vagyok (melltartó nélkül kellett feküdni az ágyon), szerinte lehet, hogy ez is közrejátszott a szapora szívverésemben.

Csak ennyit mondott el, nem utalt be sehova. Azt szeretném kérdezni, hogy valaki esetleg érti-e, hogy a leletre mi van írva és remélem, hogy meg tud nyugtatni, hogy nem mutat komoly szervi problémát. Egyébként egy hete mérte a vérnyomásomat a védőnő éhgyomorra kora reggel, az akkor 90/60 volt.

A lelet ezt tartalmazza:

EKG:127/min.s.tachycardia,mérs.bal dev.,PQ:0,14,QRS:0,8,"mérs.sec.repol zavar.

Diagnózisok: R0000/3

22 éves vagyok, 23 hetes terhes, és 99kg.

Elnézést a hosszú szövegért és köszönöm előre is a válaszokat.

2013. febr. 28. 13:03
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

"Annyit mondott az orvos csak, hogy túl gyorsan ver a szívem, de ez betudható annak is, hogy éppen a vizsgálat előtt érkeztem meg biciklivel és szaladtam fel a lépcsőn. Kicsi szégyenlős vagyok (melltartó nélkül kellett feküdni az ágyon), szerinte lehet, hogy ez is közrejátszott a szapora szívverésemben. "

Ha az orvos ezt mondta, akkor így is van. Itt nincsenek szakorvosok. Nem értem egy laikus szava miért nyugtatna meg jobban, mint az orvosé:)

Nyugodj meg, ha a doki azt mondta minden rendben, akkor minden rendben! Ne stresszelj feleslegesen:)

2013. febr. 28. 14:06
 2/2 anonim ***** válasza:
Én sem értem, hogy miért inkább idegen internetes fórumozókra hallgatnak sokan, mint az orvosra.
2013. márc. 1. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!