Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szédülős-elgyengülős-ájulós...

Szédülős-elgyengülős-ájulós rosszullétnél rögtön mentőt hívnál?

Figyelt kérdés
2013. febr. 22. 19:26
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát ha az ájultat sikerül gyorsan feléleszteni és rendesen összeszedi magát, akkor nem feltétlenül.De ha nem sikerül magához téríteni, vagy sikerül, csak látszik, hogy nagyon rosszul van, akkor mentő!
2013. febr. 22. 19:30
 2/10 anonim ***** válasza:

Kezdetnek lefektetném, és felemelném a lábát jó magasra.

Ha magához tér pár percen belül, akkor pedig elküldeném kísérővel orvoshoz.

Amennyiben nem, úgy hívnám a mentőket.

2013. febr. 22. 19:32
 3/10 anonim válasza:

Összesen 2 verzió van. Ha magához tér, akkor orvosi ügyeletnek telefon, ha nem, akkor mentõ.

Mivel az ájulás nem viccelõs tünet, nem maradhat ki az orvos, viszont besétálni az ügyeletre sem lehet, mert semmi garancia, hogy a következõ nem éri-e utol pl az utcán!

Ez nem egy otthon kifeküdhetõ nátha...

2013. febr. 24. 09:36
 4/10 anonim ***** válasza:
Attól is függ hogy ismered-e az illetőt,mert vannak ájulós emberek,egy időben én is ilyen voltam,és én is ismerek ilyent,egy vérvételtől,egy baleset láttán vagy másnak nem komoly vészhelyzetben képes voltam elveszíteni az eszméletemet,de 5 perc múlva el is felejtettem.Én mindig előre szóltam a közelemben lévőknek hogy csak múló rosszullét lesz,ilyen esetben felesleges,de én más helyzetben kihívnám mindig a mentőtT
2013. febr. 26. 11:27
 5/10 anonim ***** válasza:
Sokk fektetés itatás szőlőcukor etetés. Ha nem javul 5 percen belül akkor mentő.
2013. febr. 26. 14:10
 6/10 abacus66666 ***** válasza:

Ha férfiról van szó, akkor igen.

Nő esetében már más a helyzet, mert lehet hogy csak menzesze van, vagy csupán terhes, akkor nem kell mentő, hiszen ezekkel a dolgokkal együtt járnak a rosszullétek.

2013. febr. 27. 14:05
 7/10 anonim válasza:
Addig, amíg szakember nem látja, és nem nyugtázza, hogy esetleg bagatell, ÚGY KELL KEZELNI EGY ILYEN ESETET, HOGY BÁRMI BAJ LEHET BELŐLE. Tehát: mentő. Csak szakember vállalhatja fel azt a felelősséget, hogy a súlyosságot mérlegelje.
2013. febr. 28. 08:51
 8/10 anonim válasza:

Figyelmedbe ajánlom a stroke tesztet!

Mosolyogjon, nyújtsa ki a nyelvét, mondjon egy mondatot, emelje fel mindkét kezét a feje fölé. Ha nem egyszerre mozdulnak az arcizmok, vagy félre áll a nyelve, valamint nem tud elmondani egy egyszerű mondatot, vagy a kezeit feje fölé emelni, AZONNAL MENTŐT HÍVNI! Szinte 100%, hogy strokos, max.3 órán belül el kell kezdeni a vérrög feloldását az agyban, csak így lehet megmenteni.Magyarországon népbetegség, 40-50 ezer eset van évente.18-20 ezren élik túl. Remélem segítettem.

2013. febr. 28. 17:51
 9/10 anonim ***** válasza:

7.!

Ha egy apró, múló rosszullét miatt kihívod a mentőt,és lelép a rosszullétes mire kiérkezik a mentő ,akkor azt hogy magyarázod meg? Megfizeted? Van egy munkatársam,aki új vérnyomáscsökkentőt kapott ,és rosszul érezte magát az első időben minden felállás után.Kérte tőlem a buszmegállóban leszállás után hogy üljünk le egy kicsit mert nem jól van,és 2-3 perc után már tovább is mentünk,mintha mi sem történt volna. Alig tettünk meg 100 métert,már jött is szirénázva a mentő a munkatársamért.Nem tudjuk ki hívta őket,de nem vártuk meg,nem hiányzott a macera ami egy felesleges kórházba szállítással jár.

2013. márc. 1. 13:23
 10/10 FooD válasza:
Ha találkozol egy ilyen esettel akkor ne az legyen az első dolgod, hogy mentőt hívj mivel lehet amire kiér a mentő rosszabodik az állapota a személynek. Inkább magad próbálj segíteni és lehetőleg akkor, ha biztos vagy a dolgodba és nem pánikolsz.
2013. márc. 4. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!