Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A besárgulás egy rákos betegné...

A besárgulás egy rákos betegnél a test "ön-mérgezésének" első jele?

Figyelt kérdés

A beteg már nem tud egyedül kimenni a WC-re, sokat alszik, nincs étvágya, hasmenése van...és sárga.

Ez már a haldoklás lassú jele?

Mitől van ez pontosan?

2013. febr. 18. 13:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
47%

Jólértem,hogy egy fiatal háíaspárról van szó, akinen egyik tagja a beteg?? Tehát nem egy idősebb hozzátartozót ápolnak?

Jaj, ez így nagyon rossz lehet. Én tuti eladnám a lakást később, ha ilyen helyzetben lennék. :S

És ha Te így látod, szerintem aki ápolja, ő is tudja valahol méllyen, hogy mi a helyzet, csak közeli hozzátartozóról baromi nehéz elfogadni, hogy meghalhat. Én az utolsó pillanatig azt gondoltam, hogy Apukám meg fog gyógyulni (pedig így visszagondolva esély sem volt rá). lehet,hogy a beteg párja is reménykedik még, nem fogadja el, hogy nem lehet visszafordítani a folyamatot.

Egyébként segíteni szeretnél neki? Ez amúgy azért is nehéz, mert később pl. érezheti azt is a túlélő, hogy jaj, miért adtam kórházba, itthon sokkal többet tehettem volna érte. No de ez nehéz ügy és mindenkiben más fogalmazódik meg ilyenkor.

2013. febr. 18. 14:39
 12/13 A kérdező kommentje:

Egy olyan párról van szó, ahol a feleség elég fiatal /nincs 40/...a férj középkorú :-(...sok éve házasok.

Tudod olyan nehéz beszélgetni ilyenekről vele, nem tudom hogy esetleg mivel bántom meg, meg nem akarom elvenni a reményt tőle...ésszel úgy gondolom, hogy esélytelen a gyógyulás, és sokkal jobb lenne, ha kórházban lenne, ha nem otthon halna meg, ha ezt nem kéne végignéznie...nem nyomná rá a pecsétet az elkövetkező életére...kórházban jobban is tudnak reagálni, ha valami fulladás van pl. Azt is gondolom, hogy valaki akarhatja haláláig ápolni a társát...de akkor valahogy jobb lenne, ha értené, hogy bármikor holtan találhatja őt. Ami borzasztó lehet...

És tudod vannak a biszkos anyagiak, amikkel semelyikőjük nem foglalkozik...sem a beteg nem foglalkozik azzal mi lesz a feleségéve, ha...de a feleség sem, hogy mi lesz vele, ha...

Tudom, hogy ez borzasztó téma, de az élet menni fog tovább...tudom, hogy senki sem hiszi el, hogy meghal...de talán mind a kettőjüknek eszébe juthatna ez a téma.

Mert kicsit aggódom, hogy esetleg kisemmizik...demennyire nem foglalkozik ezzel a feleség.

Mondhatnák nem ez a legnagyobb problémája jelen pillanatban..ez így igaz...de élnie neki is kell majd tovább...

De lehet, hogy én vagyok túl földhoz ragadt...szerencsére nem tudhatom milyen ez az egész...nem is szeretném, amilyen hosszan csak lehet...

Szeretnék neki segíteni, hogy majd sikerüljön neki egy új életet kezdeni, ahol még boldog lehet sokáig!

2013. febr. 18. 15:07
 13/13 anonim ***** válasza:
56%

A sárgaságról; bizonyos "gyógyterápiáknak" a velejárója.

Otthon, vagy a kórházban? Nem feltétlenüll a beteg dönti el, hanem a kórházi ágyak száma. A kórházaknak nem biznisz az elfekvő, nekik az a jó, ha cserélődnek a betegek. Lelketlenül hangzik, de sajna ez az igazság. Az én apám egyébként '73-ban halt meg rákban. 39 éves volt. Akkor már régesrég tisztábann voltak a rák gyógyításának sokféle lehetőségével. Azóta sem alkalmmazzák egyiket sem. Ez nem összeseküvéselmélet, aki kicsit is tisztában van a gyógyszeripar működésével, annak ez nem titok.

Ami a lakást illeti. Mindenki másképp éli meg ezeket. Anyám a világ kincséért meg nem válna a lakástól, ahol apám az utolsó napjait élte. De természetesen olyat is ismerek, akinek rémálmai lennének, ha ott kellen élnie, ahol valaki meghalt.

2013. febr. 18. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!