Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Károsak az agyra a Wifi routerek?

Károsak az agyra a Wifi routerek?

Figyelt kérdés
Manapság annyi mindennel sugározzuk az agyunkat. Előbb volt a rádió, a telefon, aztán most a wifi routerek mindenfelé, rengeteg. Nem káros ez a sok hullám az agyunkra?
2009. szept. 5. 01:12
 1/3 anonim ***** válasza:
"A testnek elnyűtt állapotban kell a koporsóba kerülni." (Én kis falum című film) - tehát: a testünk azért van, hogy használjuk, a káros dolgokat pedig nem tudjuk kikerülni, főleg a modern társadalomban. Ha valaki egy wifi routert tart a feje mellett állandó jelleggel évekig, akkor nyilván kárt okoz magának, mint ahogy minden más, ha túlzott mértékben alkalmazzák/fogyasztják, a gyógyszerek és természetes anyagok is. Én nem hallottam róla, hogy károsak lennének, de ha mégis azok, akkor ez a meglátásom, amit leírtam, Amíg nem fogyasztasz kemény drogokat és/vagy naponta több deci töményet, akkor kell aggódni, addig nincs baj. :)
2009. szept. 5. 01:25
 2/3 anonim ***** válasza:
71%

Hülyeség, hogy minden káros lenne, és ha így is lenne, akkor is törekednünk kéne a legkevésbé káros utak választására az életben, ezzel növelve az életünk minőségét és hosszát. Ostoba hozzáállás, hogy dohányozzunk, igyunk, drogozzunk, k*rvázzunk védekezés nélkül, mert egyszer úgyis meghalunk. A káros dolgok minimalizálásával is lehet teljesen boldog életet élni, sőt, sokkal, sokkal boldogabbat.

Na de WiFi.

Lehetséges, de lehetséges, hogy nem. Lévén, hogy viszonlyag új technológia, és az elterjedtsége is manapság ment át egy boom-on, nem sok mindent tudunk erről. Világszerte sokan emelték fel a hangjukat attól tartva, hogy a WiFi káros lehet az egészségre (daganatok, pld), de a kutatások még nem jutottak meggyőző eredményre, hogy elbillentsék akármelyik oldalra is az igazságot.

Forrás:

[link]

Addig is, ne a WiFi routert használd párnának és ne tartsd állandóan a zsebedben a mobiltelefonod - a biztonság kedvéért.

2009. szept. 5. 02:15
 3/3 anonim válasza:
Én szerintem a wifi hullámhossza nagyon kicsi, emiatt abszolúte nem káros. Persze nem vitatnám ha kiderülne, hogy ha egy szobába beraknak 1000 wifi mellé, és 5 évig ott laknék éjjel nappal, lehet hogy végül káros lenne, de a szobában otthon hidd el nem. Egyébként a levegőben sokkalta többa hullám, mint amennyit te gondolsz. a wifi az nem a 3.-4. lenne hanem a 200. De ha ez tart vissza, hogy wifi-t vegyél, nem gondolkodnék ezen.
2009. szept. 5. 02:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!