Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mekkora egy vérrög?

Mekkora egy vérrög?

Figyelt kérdés
Hány mm-es vagy cm-es egy vérrög vagy trombhus? Mekkora az átmérője a tüdő fő artériájának?
2013. jan. 16. 22:25
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Teljesen változó. Nem csak a véna számít, hanem a thrombus hossza is. Pl. egy 1 centi átmérőjű vénából ha elindul egy 10 centis thrombus, teljesen elzárhatja a tüdőartériát. Az kb. 1,5 centi átmérőjű.
2013. jan. 16. 22:38
 2/8 anonim ***** válasza:
73%

Változó. Lehet egészen aprócska méretű, és lehet több cm nagyságú is.

Mondjuk egy olyan lovaglóthrombus, ami elzárja a főartériát, az igen méretes darab. Egy ceruzánál simán vastagabb.

[link]

Itt vannak kisebbek: [link]

2013. jan. 16. 22:38
 3/8 A kérdező kommentje:
Akkor egy 1 cm-es,vagy 5mm-es darab nem halálos ugye?De már okoz tüneteket?
2013. jan. 16. 22:42
 4/8 anonim ***** válasza:
73%

1 cm már simán elzárja a tüdőkeringés nagy részét, az már nagyon nem mókás.

De a fél centi se túl jó. És nem csak a tüdőbe mehet, megakadhat az agyban is akár (ha mondjuk a szívben keletkezik), és azért egy fél centis vérrög az agyban...hát na.

De miért?

2013. jan. 16. 22:46
 5/8 A kérdező kommentje:
Csak azért mert azt mondták az van nekem.De én meg hazajöttem a SBO-ról mert ha nem halálos akkor nem érdekel.Elvileg a kézfejemben(?) keletkezett és pár mm-es csak.
2013. jan. 16. 22:50
 6/8 anonim ***** válasza:
82%
tökmindegy mekkora, nem csak vénák vannak a testünkben, meg artériák. a hajszálerekben az egészen apró, miliméterben nem kifejezhető méretű vérrög is simán halálos lehet. ne játsz az életeddel!
2013. jan. 16. 22:56
 7/8 anonim ***** válasza:
64%

Bátor ember vagy...

De ha elkezdesz köhögni, vagy véres köpeted lesz menj vissza. Illetve ha megmagyarázhatatlan láz jelentkezik, mert ha ott elhal az a kicsi terület tályog is kialakulhat.

2013. jan. 16. 23:03
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Persze megyek,hétfőn befekszem,csak van még pár elintézni valóm a munkahelyemen,addig Clexant kapok.Úgy tényleg lehetséges hogy embóliám lett,hogy volt a kézfejemben egy szálka,ami megsértette az eret a kezemen és én onnan pöcköltem ki tűvel és elég sokáig tartott,vérzett meg minden,és ugye a tű végén a vér elég gyorsan megalvadt(az egész szálka kipöckölés tartott vagy 20 percig) és úgy kapargásztam a vénámba fúródott szálkát.Azért tartott ilyen soká,mert olyan szétmállott szálka volt,nem tom jobban megfogalmazni,éppen fával gyújtottam be úgy sérültem meg.Ilyen pici alvadt vér is okozhatta a bajt??

2013. jan. 17. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!