Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Elhúzódó hasmenés vagy pánikbe...

Elhúzódó hasmenés vagy pánikbetegség? (részletek lent)

Figyelt kérdés
kb egy hete hasmenésem van, folyton rástresszelek már, mert volt hogy reggel suli előtt 6x (!) el kellett mennem. mostmár annyira szorongok a téma miatt, hogy szinte a gondolattól kell, mindig félek, hogy mi van ha suliba jön rám, mert arra is volt már példa, és pokoli volt. amikor így rámjön, elkezdek izzadni, pánikszerűen megijedek, alig kapok levegőt.volt, hogy ez annyira rájött, hogy hazamentem a suliból, erre a hétre pedig kiirattam magam, pedig ezenkívül nincs is bajom. mostmár szinte nem tudom eldönteni, hogy valami miatt a pánik okozza-e a hasmenést, vagy a hasmenéstől pánikolok be bizonyos szituációkban. mindenesetre, már szinte ijesztő az egész, most kezdtem el széntablettát szedni, mennyit kell egy nap belőle bevenni? ha nem használ, elmegyek kórházba, hogy kiderítsék szervi bajom van-e, vagy idegi alapon. egyenlőre a szervi bajban reménykedek, mert még karácsony táján volt hasmenéses hányásos vírusom, amire nem szedtem semmit, hanem magától múlt el, és lehet az jött vissza. Vélemény?
2013. jan. 16. 16:49
 1/3 anonim válasza:

Irány a doki. Ez nem pánikbetegség, ez valamilyen fertőzés, amelyet úgy látszik nem vettél komolyan. Az, amit leírtál, az pontosan a megijedek tünete, nem a pánikbetegségé.

De ne húzd sokáig, mert az ilyen tartós megijedek szitukból akár ki is alakulhat később a pánikroham, majd a pánikbetegség. És ne szervi bajban reménykedj, hanem inkább egy baciban, amit ki lehet irtani. Holnap söprés az orvoshoz.

Csak példaként:a munkatársam 5x ment el egy éjszaka hasmenéssel. Másnap nem tudott leülni. Harmadik nap elment dokihoz, és kiderült, hogy az 5x-i hasmenése miatt megrepedt a vastagbele. Most gyógyszert szed rá, és hetekig fog kínlódni, mire helyre jön.

2013. jan. 17. 21:10
 2/3 A kérdező kommentje:
széntablettát szedek és normaflore-t, úgyhogy mostmár reggeli 1-2vel megvagyok.
2013. jan. 18. 19:28
 3/3 anonim válasza:
Nem normális, ha hasmenésed van!!!!! Menj el orvoshoz, mielőtt nagyobb bajod lesz. Már több, mint egy hete ezzel kínlódsz, nem gondolod, hogy elegendő jelzést adott már a szervezeted, hogy baj van????
2013. jan. 18. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!