Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Alacsony a vérnyomásom?

Alacsony a vérnyomásom?

Figyelt kérdés

Általában 100/50-60 körül szokott lenni, nemrég azért nem adhattam vért, mert az orvos 80/60-at mért.

A házi orvosomnak ha mondom nem hiszi el, amikor megméri akkor 110/80 körül van (általában nagyon izgulok amikor nála vagyok, mert szokott velem szemét lenni) és azt hiszi, hogy csak eltúlzom a dolgokat, azt mondja nem kell foglalkozni vele.

Viszont iskolában a védőnő vagy legutóbb véradás előtt az orvos elhűlt, amikor látta az eredményt. Néha meg szoktam mérni és csak ritkán megy 110-re vagy affölé.

Ráadásul a gondom nem azzal van, hogy mit mutat a vérnyomásmérő, hamem hogy gyakran vagyok tompa, fáj a fejem, szédelgek, kedveltlen vagyok és emiatt a barátaim is azt hiszik, hogy velük van bajom. :S

18 éves lány vagyok, sportolok rendesen, heti 3 km-t úszom és heti 3-4 alkalommal biciklizek.

2009. aug. 27. 14:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Hosszú életű leszel. Dédnagymamámnak is alacsony volt a vérnyomása, és 96 évet élt, szerencsére én is ezt örököltem tőle. Az alacsony vérnyomás veszélytelen, a kellemetlenségeit meg mozgással és kávézással ki tudod küszöbölni. Persze 18 évesen még senkinek nem ízlik a kávé, én is huszonévesen kezdtem inni, de azóta megiszom reggel egy pohárral (sok tejjel és cukorral, keserűen nekem sem megy), és egész nap friss vagyok.
2009. aug. 27. 14:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ártalmatlan, de a "mellékhatásai" tönkreteszik a napomat. :S Egyébként azt elfelejtettem mondani, hogy naponta fél csésze kávét szoktam meginni, van, hogy egy egészet.
2009. aug. 27. 14:57
 3/4 A kérdező kommentje:
Az előbb 50 percig intenzíven szobabicajoztam, utána még 10 percig ugrabugráltam, letusoltam 5 perc alatt hideg-meleg váltózuhannyal és kíváncsiságból megmértem a vérnyomásom, az eredmény: 104/70 (pulzus 106)....
2009. aug. 27. 17:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Teljesen megértelek, nekem is nagyon alacsony. Volt már, hogy el is ájultam, na akkor rohantak velem az háziorvosomhoz, akit egyébként én sem szeretek, mert mindig azt hiszi, hogy azért megyek hozzá, mert lógni akarok a suliból, és nála nekem is mindig magasabb a vérnyomásom. De amikor olyan rosszul voltam, a rendelőjében is elájultam majdnem, akkor rájött, hogy tényleg nincs rendben velem valami. Végül el kellett mennem vérvételre, és ott derült ki, hogy vérszegény is vagyok. Én is nagyon fáradékony vagyok, de ez a barátaimat nem "zavarja", tudják, hogy mi bajom van, és megértik. De azért ha találkozom velük, megiszom egy-két kávét, vagy energiaitalt, és akkor sokkal élénkebb vagyok. Biztos a tieid is megértik, csak egyszer kell, hogy végighallgassanak. Ha hívnak valahova, mindenképpen menj velük, hogy érezzék, hogy tényleg szeretsz velük lenni, esetleg ha nagyon rosszul vagy, és hívnak mondjuk túrázni, akkor mondd nekik, hogy most szívesebben néznél filmet (vagy bármi olyan dolgot csinálnál, ami nem túl megerőltető). Bocs, ha egy kicsit hosszú lett :D Na mindegy, sok sikert ^^ 15/l
2009. aug. 28. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!