Hónapok óta depressziós vagyok, sokat alszok, egésznap szinte a gép előtt ülök, enni rendesen eszek, iszok is bőven. MMozogni nem nagoyn mozgok, elkezdtem azt érezni főleg ha ülök meg állok, hogy fáj a lábam, a kezem, gyengének érzem és ájulásérzetem van, nincs állóképességem se. ezt mi okozza? a kézfejem, talpam hideg. rossz a vérkeringésem? vagy acsak a mozgáshiány???
vagy attól van hogy elkezdtem mozogni? És nincs hozzá szokva a lábam??? mert a lábamban érzek olyan fura érzést...
2012. dec. 23. 21:28
2/9 anonim válasza:
A mozgás hiány, jól érzed. Nem használod semmire az izmaidat, kezdenek leépülni, satnyulni, gyengék. A izom mozgása, tónusa mind a vénás, mind az artériás keringésre normál esetben pozitív hatással van. Ez nálad elmarad, lelassult a keringésed. A gond az lesz, nem is a végtagok hidegsége, hanem a szívizomban is csak cammog a vér egy idő után és pangásos keringési elégtelenség jön létre, pont úgy mint az öregeknél. Valamint így a vérrög képződésre is nagyobb a hajlamod.
Nem tudom mit teszel, hogy kikerülj a depresszióból: pszichoterápia / egyéni vagy csoportos/, önismereti csoport esetleg orvos által felügyelt gyógyszeres kezelés?
Úgyhogy a "csak" mozgáshiányba végleg el lehet gyengülni.
2012. dec. 23. 21:34
3/9 A kérdező kommentje:
Úristen nagyon megijjedtem, és ha kerülöm az ülést, és mozgok folyamatosan amennyit csak tudok, és tornázok, akkor helyre jövök? :(((( nagyon félek...
2012. dec. 23. 21:36
4/9 anonim válasza:
2-es vagyok. Azért most csak fokozatosan kezd el. A teherbíró képességed függ attól is, hogy mióta vagy ily nagy "nyugalomban", hónapokat írtál és hogy előtte mennyire sportoltál aktívan?
2012. dec. 23. 21:44
5/9 anonim válasza:
Sürgősen el kell kezdened mozogni! Az ki fog hozni a depresszióból is és a többi tüneted is meg fog szünni. Azért nem ártana magnézium és kálcium tablettát fogyasztanod. Menj el jó hosszú sétákra minden nap, és tornázz is otthon! Én is így voltam, amikor depis voltam.
2012. dec. 23. 21:49
6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm!!! sosem voltam sportos, 19 éves lány vagyok, bár régebben jártam suliba megvolt a napi sétám bőven. most meg semmi...csak itthon ülök...de változtatni fogok!
2012. dec. 23. 22:01
7/9 anonim válasza:
Oké! Szavad ne feledd!
Akkor január 6.-án írd meg, hogy hol tartasz.
Boldog karácsonyt Neked!
(2-es voltam)
2012. dec. 23. 22:06
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi!!! Nekedis!! :)))
2012. dec. 23. 22:08
9/9 anonim válasza:
Mozgáshiány,biztos.De én a csípős dolgokat is ajánlom.Nekem is rossz a vérkeringésem,és elkezdtem mozogni,de például a kajámra rakok egy kis fekete borsot,és az egy kicsit beindítja.Igaz csípős!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!