Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan aludhatnék kevesebbet?

Hogyan aludhatnék kevesebbet?

Figyelt kérdés

Általában mindig hajnali 1 óra körül alszom el, s 11 óra előtt KÉPTELEN vagyok felébredni. Egyszerűen ha felköltenek, nem is emlékszem semmire, csak visszaalszom.

Próbáltam, hogy lefekszem korábban, 10-kor, akkor sem keltem 11 előtt.(pedig ez már 13 óra...)

Próbáltam, hogy elkezdek délután aludni, akkor viszont elaludtam 3-4 kor, és este ébredtem fel, amikor már mindenki aludt. Ezután visszaaludtam, és másnap megint csak anyám ébresztett 10 után.

Miért?

Hogyan érhetném el, hogy kevesebbet aludjak?

Volt egy hosszú párkapcsolatom, emiatt tönkrement... (kicsit bonyolultabb volt a helyzet).

2012. dec. 23. 12:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Az egészséges dolgo az, ha 7-8 óránál nem laszik az ember többet! Nem az alvás időtartama, hanem a milyensége határozza meg a kipihenés fogalmát. Valószínűleg nagyon rosszul aludhatsz, és nem elegendő a 13 óra sem ahhoz, hogy fitt legyél.

Azt tudom tanácsolni, hogy próbáld ki azt, hogy 23:30-kor lefekszel, majd reggel felkelsz 5:00-kor, elkészülsz, felöltözöl és bekapcsolod a rádiót, majd 10 percet (ruhástól) vízszintbe helyezed magad hallgatva a rádiót! Aztán reggel mész munkába, hazajössz, és megismétled ezt a folyamatot 3-4x. A szervezeted próbálja átvenni az új tempót, és be fog állni a bioritmusod ugyanarra. De fontos, hogy a 3 napot ugyanúgy csináld, ez biztosan hatni fog!

2012. dec. 23. 12:31
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem 1-kor kéne elaludni akkor, hanem 11 körül (a 10 óra nekem is korai) és 8-9 óra tájban beállítani 3-4 ébresztőt, eldugni a szoba 4 sarkában, hogy biztos felkelj hozzá, a többi az akaraterőn múlik. Ha úgy vagy rgegel, hogy sz*rok, bele, még alszom, akkor nem is fogsz tudni felkelni időben soha.
2012. dec. 23. 12:49
 3/3 anonim ***** válasza:
Off:Exemet ezért untam meg,munka meg evés mellett mást sem csinált csak aludt.unatkoztam mellette.
2012. dec. 23. 12:51

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!