Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit tegyek, hogy elmúljon a...

Mit tegyek, hogy elmúljon a stressz, a felesleges idegesség?

Figyelt kérdés
Sokszor jelentéktelen dolgokon stresszelek, idegeskedem. Előfordul, hogy magamat ostorozom bizonyos dolgok miatt, negatívan látok helyzeteket. Nehézlégzésem is szokott lenni, ami biztosan emiatt van, egyszer már kisebb remegésem is volt, ilyenkor azt érzem mintha semmi jó nem lenne, eluralkodik rajtam a negatív érzés. Kisebb családi problémák is vannak, amiknek bár nem én vagyok az oka, de idegesít. Mit tegyek ez ellen?
2012. dec. 19. 23:33
 1/3 anonim ***** válasza:
45%

Pszichoterápia.

Ha nagyon erősek a szorongásaid, akkor egy darabig szorongáscsökkentőt kéne szedned.

De ezt már csak a végső esetben, akkor, ha mondjuk már az utcára sem tudsz kimenni olyan erősek a félelmeid.

2012. dec. 20. 00:29
 2/3 anonim ***** válasza:

Próbálj meg lazítani, és mondogasd magadnak, hogy nem te vagy az oka a gondoknak, és nem is a te dogod, hogy azokat megoldd. Nem a te felelősséged.

Lazíts és mnej el futni, úszni, vagy írj naplót, fess mandalát, hallgass zenét, ami segít neked a feszkót kihozni magadból. És ha kell, sírj csak bátran.

Ha ezekkel nem tudsz zöldágra vergődni, akkor jó volna egy pszichológus, aki megtanít téged a stresszkezelésre. Pszichiáter akkor kell, ha tényleg komolyra fordul a dolog, addig fölsöleges. Szorongásoldót pedig nem szoktak szíre-szóra felírni mindenkinek, csak azoknak, akik valóban rászorulnak.

2013. febr. 25. 17:19
 3/3 A kérdező kommentje:
Nyugtató teákat akarok kipróbálni.
2013. febr. 25. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!