Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért fáj néha a szívem?

Miért fáj néha a szívem?

Figyelt kérdés
1 éve szültem. Előtte is néhányszor belenyilallt elöl a szívembe valami fájdalom, de nem tulajdonítottam jelentőséget neki. Mostanába viszont egyre többször és főleg az esti órákban. Mitől lehet ez?
2009. aug. 22. 22:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Legtöbbször a mellkasi fájdalmak mögött nem áll komoly elváltozás, sokszor stressz, idegeskedés, leterheltség is okozhatja.

Azért én mindenképpen elmennék csináltatni egy EKG-t, az megnyugtatja az embert.

2009. aug. 23. 08:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Jó,hogy ezt a kérdést leírtad,nekem is szokott lenni ilyen tűnetem.Voltam vele ekg-n,szívultrahangon,mindkettő jó lett.Viszont volt két terhességem,melyek sajnos rosszul végződtek,és ezek a szívfájdalmak lelki eredetűek ebből kiindulva.A depressziónak is lehetnek ilyen tünetei,de ezek általában fantomfájdalmak,mert mint tudjuk,a szív nem fáj.
2009. okt. 7. 19:20
 3/6 A kérdező kommentje:
Szerintem is idegi eredetű. Bár nekem a szülés előtt is szúrkált, de régen nekem is rendben volt az EKG-m, viszont én olyan "magamba gyűjtök mintent" típus vagyok és nem tudok robbanni, talán ezért is vagyok stresszesebb, meg idegesebb, de remélem nem gond. Azért, ha tudok, elmegyek valamikor szűrésre. Sajnos a család nálunk "szives", mindenki úgy "ment el", anyunak is nemrég volt infarktusa, 58 évesen... Nem árt az Óvatosság!
2009. okt. 7. 19:36
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem szabad bepánikolni,és az,hogy a családban többen is "szívesek",nem jelenti azt,hogy te is az vagy.Amúgy nekem még akkor szokott ilyen lenni,mikor időjárási frontok vannak,mint például mostanában is.Már napok óta szúrkál a szívem,és a karom is zsibbad.(bár ez valószínűleg attól,hogy mindig a baloldalamon alszom..)Úgyhogy nyugi.Ha idegesíted magad negatív gondolatokkal,akkor csak rosszabbul fogod érezni magad,higgy nekem,már ezerszer túlestem ezen.Volt mikor így szúrkált,pánik,irány a kórház,ekg,ultrahang,és semmi..kaptam egy gyenge nyugtatót..:)
2009. okt. 8. 19:42
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a nyugtató szavakat, aranyos vagy. Azért nem árt elmennem lassan egy EKG-ra, meg vérvételre is, még valamikor terhesség alatt csináltak, most már 13 hós a kisfiam, nem árt az óvatosság, én azért félek és csak akkor nyugszom meg, ha megnéznek.
2009. okt. 10. 22:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Igazad van,menj el orvoshoz,fő,hogy megnyugodj!Én pénteken voltam rosszul,fájt,szúrt,irány a kórház.A vérnyomásom 144/104 volt,elég magas,és az egyik szívbillentyűm nem működik megfelelően.Azt mondta a doki,sok embernek ilyen,nem kell pánikolni,és azért szúr,fáj néha,mert olykor duplát ver a szív a hibás billentyű miatt.Mire idős leszek elmúlik,mert meszesedni kezd majd,és már nem tud ilyesmit produkálni.Hát kitartok!:)Minden jót neked!
2009. okt. 13. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!