Hogy barátkozzam meg az egyedülléttel/magánnyal?
miért nem mész el egy hétvégi nyelvtanfolyamra, összeköthetnéd a kellemest a hasznossal, ott legalább emberek között vagy, elmegy vele a fél napod, otthon meg pluszba tanulsz egy keveset és pillanatok alatt már otthon is van a férjed :)
ha nincs ilyen lehetőséged, akkor nyelvtanulásra ajánlom a: villám német-et, vagy a Kreativ nyelvtanulást - nézz utánuk neten
unalom űzésre: filmeket, sorozatokat, rengeteg szép film és jó sorozat van fenn youtube-on,
vagy vegyél egy dvdt- amin van német nyelv és felirat, is aztán nézd meg magyarul, majd németül magyar felirattal, majd ha már nagyjából a fejedben van a magyar szöveg nézheted németül német felirattal, (kevés ilyen dvd van, de lehet találni)
hasonló helyzetben vagyok, én takaritok, tanulok, szőrtelenítek, edzek és filmeket nézek (főznék is, de azt utálok) :)
Szió!
S a te párod mennyi időre ment ki? Te is utána szeretnél menni?
Csak itthon tudok tanulni németül. Most az alap mondatokat tanulom (Köszönöm, Be szeretném mutatni a férjemet, Örülök, hogy találkoztunk...stb) és a vendéglátós szavakat tanulom. Pluszba van még nyelvtanfolyamos könyvem és CD-m itthon, azzal szoktam még foglalkozni. Csak nekem Ő a mindenem, s nagyon nehéz nélküle :( Vajon könnyebb lesz idővel? Te hogy tudtad feldolgozni, hogy nincs veled?
ne haragudj, félre értettem, ugy tünik nem olvastam figyemesen :/
azt hittem, csak hétvégenként jár ki a párod
én a hasonló helyzetet, arra értettem egyébként, hogy magányos vagyok, és a legnagyobb poblémám a német nyev megtanulása
én egyébként már kint vagyok ausztriában, már eléggé jól megy a nyelv, de 14 hónapja amikor kikerültem bécsbe kegyetlenül szenvedtem a munka kereséssel a sekélyes nyelvtudásom végett, és pláne télen amikor már majdnem megfagytam, és naponta 2-5 helyre mentem jelentkezni, fájdalom volt, most egy öreget ápolok, hát tudnék mesélni a magányról, de párom nincs, attól a naptól, hogy ki jöttem (ez megint egy érdekes sztori lenne, de nem tartozik ide)
szóval a tanácsom, hogy minden percedet a német nyelv tanulásával töltsd, még ha nehéz is és nincs kedved, akkor hamar megy, és hamar mehetsz a párod után, és amig te szorgalmasan tanulsz addig ő kereshet neked kint munkát ha van lehetősége, úgy könynű indulni, de az alapot hetek alatt is elsajátíthatod, ha tényleg szorgalmas vagy és napod nagy részében csak tanulsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!