Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Milyen lesz a közérzetem, ha...

Milyen lesz a közérzetem, ha sugárfertőzést kapok?

Figyelt kérdés
mik a tünetek, gyógyítható-e
2009. aug. 18. 12:31
 1/6 anonim válasza:

egyszer asszem a naplóban láttam egy riportot ezzel kapcs.

Az illető aki Chernobil-ban volt a robbanás után aztmondta hogy a bőrén érezte ahogy a sugrázás éri, bizsergést az egész testén

2009. aug. 18. 18:04
 2/6 anonim ***** válasza:
aztén elrákosodsz és meghalsz
2009. aug. 18. 23:17
 3/6 anonim ***** válasza:
A sugárfertőzés első tünetei közt szerepel, hogy nagyon rövid idő alatt kihullik az összes hajad és fogad. A bőr is felhólyagosodhat majd ahogyan azt már előttem is írták, rákos leszel és meghalsz. De a sugárzás erősségétől változhat a lefolyása. Van aki tényleg csak rákos lesz és meghal. Elég könnyű múgy észrevenni, mert az ember annyira rosszul lesz tőle, hogy menni még menni sem bír.
2009. szept. 14. 14:36
 4/6 A kérdező kommentje:
A haj és fog elvesztése mitől van ezesetben?
2009. szept. 14. 14:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Attól, hogy gyakorlatilag felbomlik a test. Amúgy fontos, hogy mekkora sugárzás éri az embert. A nagyon durva két nap alatt eltesz láb alól. Stációi: hányás, bőrbajok, hajhullás, vérzés, halál. Nagyvonalakban persze... Kevesebb sugárzásnál a halál előtt a szenvedés hosszabb, és sajna beleférnek a rákos mutációk is...
2009. szept. 14. 19:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja igen, utolsó hszóló vagyok - van ellenszere, de pár órán belül meg kell kapd, illetve ha nagyon nagy szennyezést szenvedtél el, akkor az sem segít. A szer a jód (vagy jódalapú), amit speciálisan erre kitalált adagban és hordozóban adnak be, és leköti a radioaktív bomlásért felelős anyagot vagy annak nagy részét.
2009. szept. 14. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!