Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ma én volta ennyrie szarul...

Ma én volta ennyrie szarul ettől a melegfronttól meg teliholdtól?

Figyelt kérdés
most is tök feszült vagyok meg álmos !

2012. nov. 28. 17:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Én gyerekkorom óta telihold (és front) érzékeny vagyok. Nem gyengén. És 91%-ban nem tudom, hogy telihold jön/van, mert nem figyelem! Csak a rosszullétes 1-2 nap után nézem meg a holdnaptárat. Telihold napján és néha már előtte való napon is NAGYON rosszul vagyok. Szédülök, nem alszom, fejem fáj, rettenet álmosság, ingerlékenység, szerencsétlenkedem, gyomorpanaszok, nagyon-nagyon rossz közérzet...stb. Létezik ilyen tanúsíthatom, és sok embertől is hallottam már ezeket teliholdkor. Ez azért van, mert ilyenkor a legnagyobb a Hold vonzási ereje, és szó szerint szippant magába és megváltoznak még a rezgések is benned.
2012. nov. 28. 17:19
 2/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok...nem írtam meg, hogy 26 éves.
2012. nov. 28. 17:20
 3/8 anonim ***** válasza:
És a százalékot is elírtam bocsi :D 99%-ban nem tudom.
2012. nov. 28. 17:21
 4/8 A kérdező kommentje:
Szia de ebbe nem lehet megahlni meg ilyenek ? Nekem ilyen rohadt roszz érzéseim vannak ! _az is attól van ???
2012. nov. 28. 17:25
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom hogy a melegfronttól, vagy a teliholdtól-e, de reggel úgy ébredtem, hogy fáj a fejem.
2012. nov. 28. 17:25
 6/8 anonim ***** válasza:

"Ez azért van, mert ilyenkor a legnagyobb a Hold vonzási ereje, és szó szerint szippant magába és megváltoznak még a rezgések is benned."

Lehet, hogy te konkréten érzékeny vagy a teliholdra (amire általánosságban nincs bizonyíték.)

De, hogy ez egy egetrengető marhaság, az biztos.

Teliholdkor a Hold és a Nap egymással szemben van, tehát a gravitációs hatásuk éppen gyengíti egymást. Nem mintha eleve nem lenne csekély ez a változás.

2012. nov. 28. 18:59
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]

Ennyit az egetrengető baromságról ;) Az ember jóformán vízből áll, ugyanúgy hat ránk a Hold, mint a Föld vizeire. És igen...a Hold bizony "szipant" magába amikor egyenesbe esik a Nappal.

Inkább ne szólj hozzá ha nem értesz semmit ezen a nyelven, mert csak lejáratod magad :)

2012. nov. 28. 19:24
 8/8 anonim ***** válasza:

Néhány probléma:

1. Az apály/dagály holdtölte és újhold esetén a legerősebb. Újholdhatásról mégsem hallani.

2. A lényeg nem a víz, hanem a nagy tömegű folyadék és a Föld-Hold rendszer keringése a tömegközéppontja körül. Ez a Föld belsejében van, de nem a középpontjában. A dagály gyakorlatilag ennek az ekcentricitásnak a hatása, gyakorlatilag egy centrifugális erő.

A te testedben levő vizek esetén nem hat ilyen erő.

3. A dagály naponta kétszer van, nem 28 naponta.

2012. nov. 28. 20:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!