Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Akkor most már a limfóma kizárt?

Akkor most már a limfóma kizárt?

Figyelt kérdés

Megnagyobbodott nyaki nyirokcsomókkal, limfoma kizárása miatt küldött a a fül orr gégész nyaki uh-ra.A vizsgálat tegnap volt az eredményt ma kaptam kézbe.

Miszerint:

"A PM lebenyek és nyálmirigyek UH-képe normális.Bal oldalon dorso-lateriálisan a nyakon tapintható nyirokcsomó subcutan helyezkedik el, 5mm vastag 17x14 mm átmérőjű.Tőle cranialisan egy 2mm vastag 7mm átmérőjű nyirokcsomó észlelhető.A nyaki ere mentén egyéb megnagyobott nyirokcsomó nincs.Szakvélemény:Szignifikánsan nem megnagyobbodott nyirokcsomók."

a doki semmit nem mondott annyi hogy szerintem(!) nem komoly,menjek haza ez önmagában nem betegség.Kérdésem annyi,hogy ez a lelet negatívnak számít akkor limfomára? Ebből kb. semmi nem derül ki,amit eddig nem tudtam mégis hazaküldtek ennyivel.Tehát ez nem limfóma?Illetve megfordítva,ha limfóma lenne látta volna?

Megnyugodhatok?:)

2012. nov. 26. 22:35
 1/5 A kérdező kommentje:
Tehát annyi lenne, hogy egy ilyen ultrahanggal akkor kicsukható e a komolyabb baj?A limfóma diagnosztizálható(lett volna) UH-n?
2012. nov. 26. 22:38
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha nincs más tüneted, ami lymphomára utal akkor ezek reaktív nyirokcsomók.

Gondolok itt az éjszakai izzadásra, megmagyarázhatatlan lázra, bőrviszketésre, vérképbeli elváltozásra, nyálkahártyákon jelentkező vérzésekre stb. Igen széles a paletta.

Nekem évekig volt a nyakamon, a fültőnél és bal oldalt 2 darab a lágyékhajlatban. Mára már elmúltak. Vannak emberek akiknél egy-egy gyulladásos betegség után a védekezés gyanánt megnagyobbodott nyirokcsomók hónapokig, évekig megmaradnak.

Nem tudom mennyire hiszel az orvosoknak többször láttak ilyet.Kétkedést érzek, a semmi nem derült ki, amit már eddig nem tudtam megjegyzésedből.

Én viszont abban hiszek, ha valaki nagyon rááll egy betegségre az 10 év alatt meg is csinálja magának. Hát talán nem kéne...

2012. nov. 26. 23:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Ugyanez a problémám volt nekem is. Elküldtek füll orr gégészetre, és az orvos elkezdett ijesztgetni, hogy ez nagyon nem jó, és kérdezgetett hogy ilyen meg olyan tüneteim vannak-e. Aztán kiderült, hogy csak mumpszom volt. Gyerekkoromban nem kaptam el, így most jött ki 23 évesen :)

Szerintem olvasgass utána neten, mik a limfóma tünetei, aztán nem kell aggódni. Ez az a betegség amit nagyon nehéz megállapítani, a másik, hogy jól kezelhető. Felesleges ezen agyalni, hogy mi bajod van, inkább kösd le magad valami pihentető dologgal :) és kapcsolj ki.

2012. nov. 27. 21:50
 4/5 anonim ***** válasza:

LDH-d mennyi?

Mit mondjon egy orvos, vagy bárki ha nem azt, hogy szerinte.

-.-

nekem úgy volt limfómám, hogy egy megnagyobbodott nyirokcsomóm nem látszott

2013. jan. 14. 16:56
 5/5 anonim ***** válasza:
A rejtözködő kórnak is nevezik, mert sokszor teljesen nem szokványos tünetei vannak.
2013. jún. 3. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!