Menjek e dokihoz?
Menj el háziorvoshoz, az majd megmondja, hova menj további kivizsgálásra, de lehet megoldja neked egy szempillantás alatt és valami tök banális magyarázatot fog adni. :)
Egyébként fogyassz sok folyadékot, a székrekedés a kevés víztől van, egyél kevesebb húst, akkor jóval lágyabb lesz a széklet. A hasmenés pedig kiszáradást okozhat, szóval itt is jól jön a folyadék. A hasmenés után lehetséges székrekedés, egyik a másikból következik, hiszen hasmenéskor kiad mindent a szervezeted, kiürülsz gyakorlatilag. Ilyenkor 2-3 napig nem is kell menni vécére, mert nincs rá ingerencia. A székrekedés ellen vannak jó dolgok, rostdús étrend, zöldség, gyümölcs (cukorra figyelj), gyümölcstea. Egyél rendszeresen, kerüld a puffasztó ételeket!
Lehet valamire érzékeny vagy, attól megy a hasad. Esetleg laktóz intolerancia. Ha jól tudom, később is kialakulhat, nem csak gyerekkorban. Figyeld meg mikor jön ez elő, mit eszel olyasmit, amit nem bír a gyomrod.
Egyébként apukám volt vastagbéltükrözésen. Igazából csak kellemetlen, mert előtte este már nem ehetsz, csak folyadékot ihatsz, ami nem darabos (tehát turmixot se), és a vizsgálaton felfújnak mint egy lufit, amitől az alhasad fáj, mivel sok benne a levegő (úgy érzed magad, mintha napok óta csak babot ettél volna), és vigyázni kell, hogy ne pukizz a vizsgáló orvos orra alá :) De maga a kamera bevezetését állítólag nem lehet érezni.
Szerintem én ezzel kezdeném a problémát,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!