5,5cm-es ciszta mennyire veszélyes? Kell műtét?
Figyelt kérdés
Már napok óta alhasi fándalmaim vannak, és a hasam nagyon fel van puffadva (kb. úgy nézek ki, mint egy terhes).
Tegnap el is mentem a dokihoz, és a vizsgálatok során kiderült, hogy 55 mm-es, vastagfalú, többrekeszű ciszta van a petefészkemben. Nőgyógyászhoz sajnos csak holnapra kaptam időpontot. Kicsit izgulok. Szerintetek kell majd műtét, vagy ez is eltüntethető gyógyszerekkel és diétával? Az orvosok csak annyit mondtak, hogy sürgős lenne elmenni egy nőgyógyászhoz.
Előre is köszönöm a válaszokat!
2012. nov. 14. 08:43
1/6 anonim válasza:
Ha olyan vastag faló akkor előfordulhat, hogy műteni kell, bár nem vagyok nőgyógyász, majd ők eldöntik. Van amikor a ciszta magától felszívódik, de van amikor tömör daganattá alakul át.
2/6 anonim válasza:
Hát ismerősnek műtöttek cisztát, asszem elaltatták, nem érezte. De én nem tudom, hogy neki mekkora volt.
4/6 Kondor Judit válasza:
Ciszta és ciszta közt is van különbség.Nekem 67.6mmX46.3mm-es cisztám volt sajna az endometrisois féle,amit folyamatos hormonnal kell kezelni.Hál istennek engem nem műtöttek meg vele mert mire odakerültem volna akkor a felére csökkent.
5/6 anonim válasza:
Nekem is volt cisztám és azt mondta orvos 5 cm felett szoktak műteni. Szerencsére nekem eltűnt.
6/6 Kondor Judit válasza:
Végül is mi lett a végkifejlet.Mert nagyon elhallgattál.Köszike.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!