Nagyon egészségtelen a beöntés egy héten többször?
Sajnos volt egy durva szorulásom, azt beöntéssel könnyítettem, de azóta ha nem tudok wcre menni, akkor rögtön ehhez folyamodok, mert félek a kellemetlen feszítéstől..:( hozzászokott kissé a szervezetem. első kérdéskéntm hogyan lehetne erről leszokni, második hogy kb 3 hónapja van ez, lehet belőle vmi komoly bajom még?
L/20
Az tény hogy nem egészséges rendszeresen csinálni, mert ezzel nem csak a rossz indulatú baktériumoktól szabadulsz meg hanem a jóktól is. Plusz a szervezeted hozzá van szokva ehhez, így nehezebb lesz majd természetesen letudnod a dolgodat.
Én azt javaslom kezdésnek hogy csökkentsd ezt a beöntéses dolgot, ha nem megy a nagy dolog igyál sok folyadékot, egyél rostokat, igyál zöldteát, az is hatásos. Ha így sem válik be akkor szerintem irány a doki mondd el neki mi a probléma, mert lehet emésztési gondjaid akadtak.
Nem igazán javasolt, mert a bélrendszered úgymond teljesen ellustul. Persze, ha csak 2-3 hétig csinálod akkor nem, de hozzá fog szokni. Én úgy gondolom, hogy ha egy héten többször adsz beöntést gyakorlatilag már szinte csak beöntésre van székleted.
Szerintem ezt a háziorvosoddal körül kellene járni.
Addig is rostdús étrend, sok-sok mozgás és még több, ez a bélrendszer motilitását is fokozza és esetleg valamilyen tea, amelynek székletlazító hatása van. Nem szennára gondolok, mert az sokszor bélgörcsöket okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!