Inkább ne a dióval próbálkozz. Olvasd el ezt: Villámmegoldások hasmenésre
Hogy lenne már jó? Az olajos magvak meghajtanak! Az alma is csak tisztít.
helyette:(koplalás, kamilla, kés=ahogy a csirkéknél mondják:-)Na de komolyan: IMODIUM és igyál, nehogy kiszáradj!
Lehet, hogy furcsa lesz amit írok, a dió friss, zöld leveléből készített főzet kiváló a hasmenés ellen.
Egyszer régen, volt egy nagyon durva hasmenésem, egy doboz széntabletta csak a színét változtatta meg a dolognak, (átmenetileg) az állagát nem, nagyanyám kiment a kertbe, szedett diólevelet, megtörte és "teát" főzött belőle, majd belém töltötte.
Iszonyatosan borzalmas íze volt, de a második csésze felénél megszűnt a hasmenésem, normalizálódott a székletem.
Fontos: cukrot nem szabad tenni bele mert akkor nem hat a főzet!
Dió igen, csak SZERECSEN! Nem vicc. Veszel egy csomag egész kiszerelésű szerecsendiót, (őrölt nem jó, mert a hatóanyaga illékony) lereszelsz kismarsnál felet, nagymarsnál egy egészet, majd rögtön valami erős alkoholba (pálinka, Gin, stb.) beleszórod és felhajtod.
mivel én nem szoktam inni, így egybe bekapom, fogaim közt porrá őrlöm és lenyelem - de ehhez kell némi tűrőképesség is a fanyar íze miatt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!