Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Tele van az orrom beleszáradt...

Tele van az orrom beleszáradt orrváladékkal, hogyan szedjem ki?

Figyelt kérdés

Napok óta beteg vagyok és napi többször beleszárad az orromba a takony.

Valamelyik este bevizeztem egy fülpiszkálót, hogy felpuhuljon és körömmel szedtem ki, de tiszta sebes lett.

Nincs jobb ötletem, semmivel sem tudom 100%-osan kiszedni. Annyira bele van száradva most, hogy levegőt alig kapok és szó szerint össze se lehet nyomni az orrcimpáimat, annyi beleszáradt van benne...

Próbáltam tehát körömmel, orrspray-vel, de nem jött ki semmi...

2012. okt. 10. 14:27
 1/8 anonim ***** válasza:

tengervizes orrspray

meglátod, az kihozza, pont ezen vagyok túl

befújsz, vársz, 15 perc múlva kifújod, kevés fog kijönni, lehet megint befújni, a következőnél már több jön és eljutsz odáig, hogy érzed, hogy kapsz levegőt, hogy már az arcüregedből tisztul a trutyi. A sima orrcsepp nekem sem használt semmit, iszonyatosan ragadósan be volt dugulva.

2012. okt. 10. 14:36
 2/8 anonim ***** válasza:
A mutatóujjaddal kipiszkálod, aztán tetszés szerinti irányba elpöckölöd.
2012. okt. 10. 14:39
 3/8 A kérdező kommentje:

Tengervizeset próbáltam.

De nem belülre van beszáradva, hanem az orrcimpáimba. Már csak kicsit folyik az orrom és azt beleszáradt az orrcimpámba.

De ezen meg nem segít az orrspray.

2012. okt. 10. 14:42
 4/8 A kérdező kommentje:
Kapnék levegőt, ha ki tudnám piszkálni, de tiszta sebes lett a valamelyik napi akciómtól, és nem akarom újra ezt.
2012. okt. 10. 14:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Kamillás gőzöléssel próbáld meg.
2012. okt. 10. 14:51
 6/8 anonim ***** válasza:
Vágd le a körmöd akkor. Lehet hogy gusztustalan, de gyorsabb megoldás.
2012. okt. 11. 00:01
 7/8 anonim ***** válasza:
A fikázásnak is megvan a maga technikája. Nem kell indjárt az arcüregben turkálni, elég, ha a felszínen kapirgálsz! :)
2012. okt. 11. 08:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Orrmosó. Sinus rinse a neve, 1%-os sós forralt és testhőmérsékletűre hűtött vízzel kell vele öblíteni. Nekem megváltoztatta az életemet.
2017. júl. 17. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!