Üdv, Vérnyomással kapcsolatban tudnátok segíteni? 29 éves nő vagyok, alacsony volt a vérnyomásom mindig is. Most sem érzem jól magam, megmértem és 90/57 a pulzus pedig 117! Normális, hogy a pulzus (nyugalmi állapotban) magasabb, mint a vérnyomás?
Nem normális, igazuk van a többieknek.
De kezdd azzal, hogy megnézed, nincs-e lázad, attól is lehet ilyen magas a pulzusod.
Sziasztok, először is köszönöm a válaszokat!
10 évig kézilabdáztam, de a sok munka miatt abba hagytam, mert nem volt időm. Saját étkezdét vezetek, a konyha-pult között levő 16 méteres távolságot reggel 6tól este 6 ig "ezerszer" teszem meg (futólépésben) Aztán megyek áruért (kipakolás, bepakolás, felrakás , és nem 2 kilókról beszélek, tehát a mozgás (ha nem is teljesen olyan szinten), de bőven megvan a hétköznapokhoz képest.
A testsúlyom egyébként 62kg, 169 cm vagyok, szerintem normális. 1 éve tejfehérje és nyár óta már tojásfehérje allergiás is vagyok. Egyébként még náthás sem szoktam lenni, szerencsére nem vagyok egy beteges típus. Csak az zavar, hogy ilyenkor élesen be-beszúr a hátamba a szívem felőli oldalon....
Nekem is ilyen magas a pulzusom nyugalmi állapotban, ha nem szedem a Betaloc gyógyszerem. Nyár elején vettem észre, hogy nem vagyok jól. Angliából jöttem vissza busszal. Akkor a pulzusom 160 körül volt. Elmentem dokihoz. Alacsony dózist adott a Betalocból, ami akkor derült ki amikor szeptemberben újra elmentem hozzá és mondtam neki, hogy van amikor 190 körül van a pulzusom(tévéztem amikor mértem). Ekkor megilyedt és sürgősségire küldött. Öt órát dekkoltam ott a halálra rémült anyámmal amikor a sürgősségis doki burkoltan lehülyézte a háziorvosom, mikor azt mondta, hogy az a dózis amit kaptam egy újszülötnek is kevés.(5mg). Szóval megnövelte a tízszeresére. Azóta még a közérzetem is jobb. Nem vagyok hulla fáradt mikor aznap szinte nem csináltam semmit. Szóval én ajánlom, hogy menj el. Amúgy 115-140 volt a pulzusom legtöbbször. De azért az a néha 160 és á190 körüli rémisztő volt, úgy hogy tévéztem mindig amikor rám jött az ötperc, hogy megmérjem a pulzusom. Szóval ajánlom, hogy fordulj orvoshoz.
Jó mondjuk nekem szívritmus zavarom is van, de nem hiszem, hogy egy egézseges szívű embert sem viseli meg. Jah amúgy én is sibbadtam, bár fájdalmaim nem voltak.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!