Tanács, hogy mivel kezeljem magam? (égés)
Tegnap elmentem szoláriumba, a hozzám hasonlóan világos bőrű hölgy mondta, hogy neki a 9 perc nem sok.
Paprikavörösre égtem, ráz a hideg, fáj ha ülök/fekszem. Leginkább a hátsóm, combom és a hasam égett meg (gyakorlatilag mell és boka között minden). Enyhe hőemelkedésem van.
Hétfőn dolgoznom kell, addig szeretném kikúrálni magam. Minden ötletet hálásan fogadok!
Vegyél tejfölt és tetőtől talpig kend be magadat. Hűt is meg hidratál is. !!!!!!!!!!!!!!
Hogy valaki ne tudja milyen bőrhöz mennyi szolit lehet igénybe venni? Komolyan szoktál gondolkodni? Ha fehér bőrű vagy, nyilván csal óvatosan lehet szolizni. A barna bőrűek megengedhetik maguknak
Eddig máshová jártam (nem túlzott szoláriumozás céljából, heti-kétheti egy alkalom, hogy egészséges bőrszínem legyen - világosbarna pl.), és ott 10 perc szolizás után semmi nem történt.
Ez valószínűleg bikaerős gép lehetett. Tavasszal egyébként orvosi utasításra járok mértékletes szoláriumozásra, mert fényallergiám van és ez kicsit felkészíti a bőrömet.
Eddig nem volt bajom a havi 10-20 percnyi (10 perces egységek elosztva) szoláriumtól, az új hely gépe lehetett ilyen erős.
Tejfölt nem merek, mert zsíros és nem hagyja lélegezni a bőrt. Már tocsogok a Panthenolban és a Fenistilben.
Ráz a hideg, és enyhe hőemelkedésem van még mindig.
Zuhanyozni nem merek, mert a hűvös víztől kiugranék a kádből, a melegtől meg szintén, mert fájna.
Ami érdekes: csak a bugyit hagytam magamon, a lábfejem mégis fehér maradt. Pedig zokni se volt rajtam. Nem értem...
Egyébként mikor várható, hogy már fel tudok ordítás nélkül venni egy nadrágot? Rákvörös vagyok, de szerencsére nem hólyagosodott fel.
Bőrtípus: mérsékelten képes barnulásra, középbarna hajam és sötétbarna szemem van. Szeplőm nincs.
Ez pedig szemem színe. (A képen nem én vagyok, csak rákerestem barna szemre és ez hasonlított a legjobban)
Próbáld meg a körömvirág krémet, aloe vera spray-t, és kamillás vízzel töröld át a leégett területet vagy használd borogatásnak, gyulladáscsökkentő hatása révén jót fog tenni a bőrödnek. Tapasztalat!
Jobbulást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!