Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért félek ennyire egyedül?

Miért félek ennyire egyedül?

Figyelt kérdés
Pici korom óta egyszerűen rettegek és félek ha sötétben egyedül kell maradnom akárcsak a szobában is, nemhogy a lakásban !22 éves vagyok, de még soha nem aludtam egyedül egy lakásban!Ha egyedül alszok a szobában akárhol legyek,mindig megkérem azt aki még a lakásban alszik még, hogy hagyja nyitva a szobája ajtaját, vagy ha esetleg rokon az illető vagy barát akkor megkérem, hogy hagy aludjak vele egy szobában !annyira megnehezítem a sajátom és mások életét is ezzel.Volt olyan, hogy a párom külföldre utaztt egy hétre és én egy héten keresztül minden reggel 5 órakor mentem haza amikor már világosodott!képes volt a városban sétálni addig még világos nem lett!Borszasztoan rossz!Mindig képzelődök, hogy valaki egyszer csak megjelenik a szobában, vagy megijeszt valaki!Nem tudomk hova tenni ezt a dolgot!ezt nem fogom kinőni szerintem és nagyon elvagyok keseredve főleg, hogy ma valószínűleg egyedül kell aludjak egy szobában!Kérlek segítsetek mit cisnáljak !
2009. aug. 1. 15:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem hagyj égve egy kis lámpát éjjelre. Tudom milyen rossz, mondjuk én merek egyedül aludni, de baromira tudok félni én is a sötétbe, hogy hirtelen meglátok valakit, vagy hozzámér valaki! Én 20 leszek lassan.

Szerintem pszichológus tudna amúgy segíteni.

2009. aug. 1. 15:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

nekem 14 éves koromban voltak hasonlók, jártam pszichológushoz és feloldottuk a gátlásokat, amiért ez volt.

22 évesen neked is idejelenne szakemberhez fordulnod, mert ha nem teszel ellene semmit, magától nem fog egyszer csak eltűnni.

Ezt itt nem fogod tudni megoldani.

2009. aug. 1. 15:50
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen, ha ég a lámpa és esetleg megy a tévé akkor talán eltudok aludni.De akkor olyan vagyok másnap mint egy élő halott!Voltam már pszchiologusnál másik dologgal kapcsolatban!Természetesen erről is próbáltam vele beszélni de mindig tullépett rajta, nem is kedveltem őt annyira de szerintem nem érdekelte ez a téma őt
2009. aug. 1. 15:57
 4/10 anonim ***** válasza:

Akkor olyanhoz menj aki szimpatikus. És mondd el neki, hogy mi a problémád.

A kislámpa meg a tévé, csak fájdalomcsillapítás, de az okot nem fogja az sem megszüntetni.

2009. aug. 1. 16:05
 5/10 anonim ***** válasza:

Én ugyanilyen voltam,igaz, tinédzser koromra elkezdtem kinőni belőlle. Valamennyire azért megmaradt, szerintem, aki azt állítja;-nem fél a sötétben, az egyszerűen hazudik!

Most 34 vagyok, kb 15 éve kezdtem el "kigyógyítani" magam ebből, tudod hogyan?! Elkezdtem erdőbe meg várakba járni sátorozni.:D:D:D Nagyon jó kis terápia, csak hosszadalmas, sokára lesz eredménye! És csak hogy megnyugodj, a felnőtt ismerőseim NAGY! része elhűlve kérdez rá-ezek szerint ők is félnek - "Hogy tudsz egyedül sátorozni egy erdőben, éjjel!?!?!? Nem félsz?!?!?:!%.......Meg ilyenek.............Erre én; -De! Félek! Viszont le akarom győzni!!!!!! És hogy még csavarjak a dolgon egy kicsit; Én olyan félős voltam a sötétben,hogy a két tesómmal EGY SZOBÁBAN! aludva nem mertem elaludni évekig, rettegtem, hogy elkap valami, nem mertem kilógatni a lábam a takaró alól, majd megfulladtam nyáron, nem kaptam levegőt, megsültem. Azután másnap a suliban tudtam aludni néhány órácskát, főleg matek órán, mert az nem érdekelt.....:P Meg is lett az eredménye, 3X jártam a hatodikat!!!!!

Sosem tudta meg senki otthon, annyira szégyelltem ezt a dolgot....................Szóvalk, ennyi idősen már azért gáz, úgyhogy vagy keress meg egy szakit ezzel, vagy vedd kézbe az életed és "gyúrjál rá egy kicsit" erre a fóbiára! Rettentő közhelyes, de tényleg igaz! Most igaz!;-GYŐZD LE ÖNMAGAD!!!!!!!

2009. aug. 1. 16:16
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat!Remélem segíteni fognak!És az, hogy idióta vagyok nem hinném!Azért mert az embernek vannak fobiái amit nem lehet gyógyszeresen kezelni attol még ne, lesz valaki idióta.Sajnálom , hogy igy gondolod!Nem kívánom, hogy neked legyen akárcsak hasonlo problémád is!22 éves nő vagyok, szeretnék majd én is családot és ha egyszer egyedül leszek a gyerekemmel akkor nem hinném, hogy a félelem segíteni nekem bármiben is!
2009. aug. 1. 16:37
 7/10 anonim ***** válasza:
Az ilyen fóbiák azzal kezelhetők, ha szembenézünk a félelmet keltő helyzettel. Nem hirtelen, hanem apránként. Elkerüléssel csak súlyosbodik a probléma.
2009. aug. 1. 21:49
 8/10 anonim ***** válasza:
25 éves felnőtt nő vagyok,nemsokára anya,és rettegek egyedül,mégsem vagyok idióta! Szakemberrel meg kitörölheted,ott is voltam! Nem vagy egyedül!!!! :)
2009. aug. 1. 23:56
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyedül. 22 éves vagyok és vannak esték, h annyira beparázok,h már akkor is félek ha a párom csak a wc-re megy ki,vagy nappal egyedül hagy. Sőt olyan is előfordul,h megkérem maradjon ébren míg én elalszom. Otthon anyukáméknál meg egyenesen képtelen vagyok elaludni.
2009. aug. 2. 13:14
 10/10 A kérdező kommentje:
Akkor nem vagyok egyedül!örülök, hogy van aki megérti a problémámat!Megpróbálok valami modszert kitalálni magamnak arra, hogy leküzdjem a félelmemet, de nem lesz könnyű ha egyáltalán menni fog!
2009. aug. 3. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!