A tengerimalac harapása mennyire veszélyes az emberre nézve?
Semennyire.
Ha a saját, egészséges, otthon lévő malackád harap meg, annak semmi jelentőség, mosd le, esetleg kend le Betadinnal vagy más fertőtlenítővel a sebet. Ha véletlen ezzel együtt begyulladna, akkor dokihoz kell menni.
Ha beteg, vagy bizonytalan eredetű az állat, akkor talán érdemes egy tetanuszra elmenni.
Ha nem beteg a malac,semennyire.
Nekem is vannak évek óta,megszeliditésig harapósak,még sosem lett bajom.Le kell fertőtleniteni és ennyi.
Fáj, kicsit vérezhet, de ennyi. És csak véletlenül, vagy félelemből harapnak, egyáltalán nem agresszívek. Kb. mintha egy gombostűt szúrtak volna az ujjadba. :)
Én egyszer adtam neki valami apró finomságot (már nem is tudom mi volt), és véltlenül az ujjamba harapott a kaja helyett. Persze elrántottam az ujjam, és mondtam is valamit. Ő is hátraugrott, szerintem pontosan tudta, hogy belémharapott. Aztán megint odanyújtottam, mire odajött, és nagyon lassan, óvatosan kivette a kezemből, nehogy megint mellényúljon. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!