Magas pulzusszám? Mekkora baj?
Általában min100,de van h 104-105 is..Mekkora baj ez? Mikor 100 alatt van nagy ritkán,akkor is 95körüli...
Mitől lehet és mennyire baj? 22éves vagyok am.
Eléggé. Kezdd azzal, hogy megméred a lázad, mert már a hőemelkedés is eredményez pulzusszám-növekedést. Az állandó hőemelkedés is baj.
Ha nincs lázad, akkor más dolgokat kell megnézetni, pl. pajzsmirigyet, nekem ezt vizsgálták, mert 91-92 volt a pulzusom. Végül megállapították, hogy nincs bajom, de ez egyáltalán nem volt biztos az elején.
Ha kivizsgáltak és rendben vagy, akkor rendszeresen sportolnod kell, azzal csökkenthető hosszú távon, ha pedig túlsúlyos vagy, le kell fogynod.
A magas pulzus nagyon igénybeveszi a szívet.
Nekem ugyanez volt, vegul kiderult hogy a szivemmel van egy kis problema, ami ezt okozta (mitralis prolapsus). Azota gyogyszert kell szednem ra minden nap. Ezen kivul nekem is mondta a doki h a mozgas jo lenne, de azota mar van egy kislanyom, igy erre sajnos nem jut idom. En is vekony testalaktu vagyok, voltam is mindig, es ez hajlamosit erre a szivproblemara. EKG nem mutatja ki ezt, csak sziv ultrahang. En a helyedben kardiologushoz kernek idopontot, hogy o csinaljon mindenfele sziv vizsgalatot. Lehet hogy tenyleg semmi, de akar ez is lehet ami nekem van. Ez pedig hosszu tavon nagyon nagyon nem jo a szivnek!
30/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!