A mononukleózis tényleg ennyire gyakori?
Figyelt kérdés
A neten olvastam, hogy az emberek kb. 90% felnőtt korára már átesett ezen a fertőzésen. Ezekszerint az is lehet, hogy már én is fertőzött vagyok? Már számos emberrel ittam egy ugyanazon üdítős/alkoholos palackból/üvegből stb.2012. aug. 29. 01:49
1/6 Shamandalie válasza:
Lehetséges bizony, és örülj neki, ha gyerekkorban átestél rajt, mert kevésbé súlyos tünetekkel jár általában, mintha felnőttkorban találkozik vele a szervezet
2/6 picilanyom válasza:
Én fertőzött vagyok, nincs olyan, hogy felnőtt korban elkaphatod. VIszont ha benne van a szervezetedben, akkor egész életedben fog cseszegetni. Hidd el. Én mint 16 éves lány már 4 szer estem át a felülfertőződésen. Mikro legyöngül a szervezeted, akkor nagyon kikészít, és nem elég egy kis adag antibiotikum, ide penicilin kezelés kell, vagy még annál is erősebb.
3/6 anonim válasza:
Igen. A mononukleózis vírusa (Ebstein-Barr) a herpeszvírusok közém tartozik. Ezeknek az a jellemzője, hogy ha megfertőződsz, akkor egész életedben benned marad a vírus, nem lehet kiirtani.
Vkinél az első fertőződés tünetekkel jár, de nagyon gyakran tünetek nélkül zajlik le.
Később, mikor aktiválódik, akkor ált. nem okoz tüneteket, csak fertőz.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Tehát valaki akár fertőzött lehet anélkül, hogy tudna róla?
picilanyom: hogy érted, hogy felnőtt korban nem lehet elkapni?
2012. aug. 29. 22:44
5/6 anonim válasza:
De, történhet a fertőzés felnőtt korban is, butaság, hogy nem.
Csak nem gyakori, mivel az emberek nagy része kiskoárban átesik a fertőzésen.
De pl. tesóm 25 évesen kapta el.
6/6 A kérdező kommentje:
Értem, kössz. Akkor már csak reménykedek, hogy nekem megvolt :S
2012. aug. 29. 23:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!