A barátom 24 éves, mindig fáj a feje és hányingere van ami sokszor hányással végzödik..ezek egyértelmüen a migrén tünetei, főleg hogy az időjárás változás is közre játszik. ( a körzeti orvos is azt mondta migrén, bár nem túl megbízható, de azt hiszem ez esetben nem tévedett..)
Szóval arról van szó, hogy a barátom szinte megvan róla teljesen győződve hogy rákos.. csak hogy nem akar elmenni orvoshoz mert fél. Hogyan beszélhetném rá hogy menjen el? Olyan a kapcsolatunk hogy nem szólok bele a dolgaiba addig amig nekem nem árt vele, de ezzel árt ha nem megy el.. Nagyon sokat dohányzik.. Napi 1,5-2 doboz. lekéne szoknia.. de mindig azt mondja hogy ennyi öröm legyen az életében rajtam és az egyik netes játékán kivül..
Mm.. nem tudom hogy szedjem össze ezt a gyereket.. Tippeket tudnátok adni? Esetleg hasonló helyzetben lévök? Köszönöm!
2009. júl. 24. 20:01
1/3 anonim válasza:
Szia! Vegyetek homeopátiás bogyót. Anyámnak volt anno ilyen migrénje, sokszor otthon maradt mert felkelni sem bírt. Nővérem homeopata, így adott neki migrénre szert, és azóta mintha kicserélték volna. Egyébként meg mutass neki cikkeket, amiben leírják hogy ezek a tünetek migrénre utalnak, és nem rákra:) Talán rájön ő is akkor...
2009. júl. 24. 20:10
2/3 anonim válasza:
Talán ha elmondod neki, hogy ezzel nem csak magának, hanem másoknak is bajt okozhat (a barátnőjének, vagyis neked, leendő gyermekeinek...) De nem is elsősorban e miatt írok, mert ezt a részét nem igazán tudom, hogyan kellene meggyőzni. Hanem azért, hogy mondd meg neki, hogy vezessen a fejfájásairól naplót. Mikor, mennyire fájt, milyen egyéb tünetei voltak, vett-e be gyógyszert, használt-e. Nem vicc, ez nagyon sokat segít később egy orvosnak, szokták is kérni, hogy a betegnek legyen ilyen naplója.
2009. júl. 24. 20:14
3/3 A kérdező kommentje:
Hú köszönöm szépen! Mindkettötök igazán hasznos válaszokat írt! Várok még :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!