Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Gyógytestnevelés, hány éves...

Gyógytestnevelés, hány éves korig?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok. Az ortopéd orvos szerint van egy kicsi gerincferdülésem, és ezzel gyógytornára kéne járnom. A kérdésem, hogy a gyógytorna még ilyen korban is segít, akkor is, ha már évek óta nem nőttem? Vagy ez nem kortól függ?
2012. aug. 21. 21:44
 1/2 anonim ***** válasza:

Én 6 éve járok gyógytornára... Jelenleg 17,5 éves vagyok...és ugyan úgy gerincferdülésem van. :)

Én már feladtam... :) Volt mikor gerinc merevítőt használtam. Volt mikor parafasarok emelőt és gyógycipőt. Nem hordtam egy vállú táskát,mert az csak ront a helyzeten. Folyamatosan úsztam és tornára jártam. Hol iskolai órára...hol reumatológiaira. Egyik sem segített. :) A mai napig gerincferdülésem van.

Szerintem valamilyen szinten kortól is függ. Ha gyerekkorodban időben észre veszik akkor még segíthető. Ha figyelsz a testtartásodra és tényleg jársz is rendesen olyan órákra ahol tényleg komolyan is veszik a dolgot javítható.

Kicsi az esély arra,hogy 17 évesen még rendbe hozható. Bár ez attól is függ mennyire ferde a gerinced. Javítható a helyzet,de nem hiszem,hogy normálisan visszagyógyítható.

Nekem ez a tapasztalatom. :) Ráadásul ezek az iskolai gyógytornák elég ratyik. A felét ellógják az emberek...nem is veszi komolyan még a tanár sem. De ez lehet csak nálunk működik így.

2012. aug. 21. 23:13
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, pont erre voltam kíváncsi :) Régebben is volt gond a gerincemmel, jártam gyógytornára, sőt iskolai tesire mellette nem járhattam, de abbahagytam, mert elvileg akkor elmúlt a gerincferdülésem. Ha nem is múlik el, annak is örülnék, ha nem fájna a hátam. :)
2012. aug. 22. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!