18 éves vagyok 220 cm magas. Mitől lehet ez? Többi lent
Ez ilyen. Genetika.
Azért a 192 cm magas apából és a 180 cm magas anyából ez simán összejön.
Ilyen magassággal suliból nem vittek rögtön kosarazni? Nálunk aki magasabb volt az átlagnál, már ment is az edzővel...
Örülj neki.. a környezetemben minden fiú 165-175 között mozog, én meg már ki vagyok akadva a magam szerény 180 centijével.. :D genetika
L18
Jó magas vagy.
De jó mert látsz a koncerteken.
ooops! Nincs tériszonyod?
Nem ijesztgetni akarlak, csak a kérdésedre válaszolnék: létezik egy gigantizmus (óriásnövés)- nak nevezett betegség, amit a növekedési hormon túltermelődése vált ki. Endokrinológiai szakrendelésen tudják kivizsgálni, hogy esetleg erről lehet- e szó. Szerintem egy vizsgálatot megér, hogy megnyugodj. Bár a szüleid tényleg elég magasak.
Tapasztalatból írok. Az én lányom esetében is felmerült ez a lehetőség, amikor 13 évesen elérte a 170 cm- t a testmagassága. Beutalóval mentünk a gyermek- endokrinológiára, ott néhány vizsgálattal kiderítették, hogy szerencsére nem erről van szó. Én 180, az apja 182 cm egyébként. A doki szerint könnyen előfordulhat, hogy 190 cm- t is eléri majd a magassága.
Ha a gugliba beütöd az óriásnövést, szakszerű leírást kapsz e betegség összes tünetéről. Ha ezek rád is jellemzőek, szerintem kérj kivizsgálást. Pénzbe sem kerül, ha nem magánrendelésre mész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!