Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ha valakinek epegörcse van,...

Ha valakinek epegörcse van, mindig orvoshoz kell menni? Mit lehet olyankor érezni? Lehet otthon kezelni?

Figyelt kérdés
2009. júl. 21. 09:41
 1/8 anonim ***** válasza:

Zsír és fűszer mentes étkezéssel tünetmentessé teheted, a tej és termékei is irritálják.

A gyógyszertárban tudsz venni Cholagolt, ezt szedheted a használati utasításnak megfelelően, DE! nem helyettesíti az orvost.

Nézesd meg magad, mert ha sok apró köved van, az galibát okozhat.

2009. júl. 21. 09:50
 2/8 anonim ***** válasza:
Mindig nem kell, de megnézetni mindenképpen kellene. A gyógyszer csak rövid ideig megoldás, kevés szokott lenni, egy idő után csak a szuri segít, aztán már az sem. Célszerű megnézetni, az estek nagy százalékában kő a ludas, nehogy elzárja teljesen az epevezetéket, komolyabb estekben hasnyálmirigy problémát is tud csinálni. Amúgy ha elmész orvoshoz és annyira komoly a dolog, hogy műtétet emleget, a műtét nem fáj annyira, mint egy kiadós epegörcs!
2009. júl. 21. 18:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Még annyit tennék hozzá az előző hozzászólásomhoz, hogy mit érezel: iszonyatos gyomorgörcs, hátfájás, lábfájás, gyomorégés. Nekem legalábbis ilyen volt.
2009. júl. 21. 18:22
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Gyomorgörccsel kezdődött, aztán elkezdett fájni a hátam. Mikor kicsit enyhűlt -bevettem kettő meristint, más görcsoldó nem volt itthon- akkor elkezdett égni a gyomrom. A lábem nem fájt.Voltam ügyeleten mert nagyon megijedtem, de mivel elmúlt a fájdalom, 3 óra várakozás után eljöttem. Azóta nem volt görcs, a hátam fáj még picit, most diétázom.
2009. júl. 21. 20:33
 5/8 anonim ***** válasza:

Diéta, életmódváltás az amit javasolni tudok.

22 évesen utolsó pillanatban vették ki az epémet, rengeteg kővel és iszonyat gyulladtan.

A meleg víz enyhíti a fájdalmat.(kádban)

Vagy valami melegítőpárnát kell beszerezni.

uh-n nézegetni kell, nem e kövesedsz!

2009. júl. 21. 21:41
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Tényleg el kell gondolkodnom, hogy mit kell máshogy csinálnom.
2009. júl. 22. 08:08
 7/8 anonim ***** válasza:
77%

"A meleg víz enyhíti a fájdalmat.(kádban)

Vagy valami melegítőpárnát kell beszerezni."

21:41

Ha gyulladásban van, akkor a melegtől még jobban belobban, és falra fog mászni a kérdező.

2009. júl. 22. 12:31
 8/8 anonim ***** válasza:

3. Pakolások, borogatások

Akut epegörcsben mindig a leggyorsabb, legegyszerűbb hatásos segítség egy jó meleg hasi pakolás. Ha heves görcs, erős puffadás vagy kellemetlen tompa nyomás jelentkezne, töltsön meg 1/3-áig egy melegvizes gumitömlőt jó meleg (de nem túl forró és nem is csak langyos!) vízzel, nyomja ki belőle a levegőt, és jól zárja be. Nedvesítse be egy törölköző felét, feküdjön a hátára, és terítse a felhas és a jobb bordaív tájékára a törölköző nedves részét. Majd fektesse rá a melegvizes tömlőt, és borítsa rá a törölköző száraz felét. Maradjon fekve 20-30 percig. Hamarosan tapasztalni fogja, hogy a görcsök enyhülnek. Természetesen egy beékelődött kő okozta görcs oldására a meleg májpakolás egyedül valószínűleg nem lesz elegendő, ám ha a fájdalomcsillapító tabletta adagja már csökkenthető ilyen egyszerű és mellékhatás-mentes módon, már megérte!

FIGYELEM!

Epehólyaggyulladásban semmiképp ne alkalmazzunk meleg hasi pakolást!

Igaza van az előttem szólónak, de szerintem adott esetben azonnal érzi az illető, hogy jót tesz e a meleg, vagy nem.Engem mielőtt elvitt a mentő, a kádban tudtam aludni csak egy keveset, azért mertem ezt tanácsolni.:-)

2009. júl. 22. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!