Ha valakinek epegörcse van, mindig orvoshoz kell menni? Mit lehet olyankor érezni? Lehet otthon kezelni?
Zsír és fűszer mentes étkezéssel tünetmentessé teheted, a tej és termékei is irritálják.
A gyógyszertárban tudsz venni Cholagolt, ezt szedheted a használati utasításnak megfelelően, DE! nem helyettesíti az orvost.
Nézesd meg magad, mert ha sok apró köved van, az galibát okozhat.
Diéta, életmódváltás az amit javasolni tudok.
22 évesen utolsó pillanatban vették ki az epémet, rengeteg kővel és iszonyat gyulladtan.
A meleg víz enyhíti a fájdalmat.(kádban)
Vagy valami melegítőpárnát kell beszerezni.
uh-n nézegetni kell, nem e kövesedsz!
"A meleg víz enyhíti a fájdalmat.(kádban)
Vagy valami melegítőpárnát kell beszerezni."
21:41
Ha gyulladásban van, akkor a melegtől még jobban belobban, és falra fog mászni a kérdező.
3. Pakolások, borogatások
Akut epegörcsben mindig a leggyorsabb, legegyszerűbb hatásos segítség egy jó meleg hasi pakolás. Ha heves görcs, erős puffadás vagy kellemetlen tompa nyomás jelentkezne, töltsön meg 1/3-áig egy melegvizes gumitömlőt jó meleg (de nem túl forró és nem is csak langyos!) vízzel, nyomja ki belőle a levegőt, és jól zárja be. Nedvesítse be egy törölköző felét, feküdjön a hátára, és terítse a felhas és a jobb bordaív tájékára a törölköző nedves részét. Majd fektesse rá a melegvizes tömlőt, és borítsa rá a törölköző száraz felét. Maradjon fekve 20-30 percig. Hamarosan tapasztalni fogja, hogy a görcsök enyhülnek. Természetesen egy beékelődött kő okozta görcs oldására a meleg májpakolás egyedül valószínűleg nem lesz elegendő, ám ha a fájdalomcsillapító tabletta adagja már csökkenthető ilyen egyszerű és mellékhatás-mentes módon, már megérte!
FIGYELEM!
Epehólyaggyulladásban semmiképp ne alkalmazzunk meleg hasi pakolást!
Igaza van az előttem szólónak, de szerintem adott esetben azonnal érzi az illető, hogy jót tesz e a meleg, vagy nem.Engem mielőtt elvitt a mentő, a kádban tudtam aludni csak egy keveset, azért mertem ezt tanácsolni.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!