Hogyan tudnék a hátfájás ellen tenni?
Szia! Fiú vagy, vagy lány? Ahhoz, hogy az ortopéd cipő nem hordása mit okozhat, az orvosod jobban ért nálam, de szerintem hátfájást is simán. Nem lehetne csinosabb ortopéd cipőt csináltatni, amit szívesen hordasz?
A reggeli hátfájást pedig okozhatja nem megfelelő, például túl puha vagy valahol elgyengült matrac is. Ha teheted, próbálj néhányszor másik ágyban aludni (több különbözőben), ha itt nem jelentkezik a gond, akkor szerintem a matrac lesz a ludas. Állítólag a keményebb matrac jobb a gerincnek.
Ezen kívül végezhetsz gerinctornát is, főleg ha sokat ülsz. Itt van néhány gyakorlat:
Nekem eddig sem fájt a hátam, vagy csak ritkán, de ettől úgy érzem, hogy jobb lesz. Naponta 2-3 gyakorlatot szoktam ebből megcsinálni, meg a hasprést a végéről ellenirányú gyakorlatnak. Pár hónap után éreztem úgy, hogy "megtaláltam" a hátizmaimat, akaratom szerint tudom mozgatni őket és így tudom változtatni a terhelést a gerincemen.
Amit még szoktak javasolni, hogy ne ülj mozdulatlanul sokáig, 20-30 percenként fészkelődj kicsit, válts pozíciót. A kezedre/karfára támaszkodva, a testedet "fellógatva" is felfrissítheted a csigolyákat, hogy oxigénhez és friss tápanyaghoz jussanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!