Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » SOS! Feldagadt a szám, holnap...

SOS! Feldagadt a szám, holnap el kell mennem itthonról! Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Feldagadt a felső ajkam, olyan, mintha kis pukli lenne benne, pedig semmit nem csináltam vele (így keltem fel). Eléggé fáj, érzéketlen tőle a felső ajkam :( a nyirokcsomóim is nagyon megdagadtak, és teli vagyok aftával. Mit tudnék csinálni, hogy holnapra szebben nézzen ki a szám?
2012. júl. 19. 17:21
 1/9 anonim ***** válasza:

Lehet összeszedtél valami jó kis fertőzést.

Menj le a patikába és kérjél rá valami ecsetelőt és borogasd hideggel.

2012. júl. 19. 17:24
 2/9 anonim ***** válasza:
Az egész szád, vagy csak egy pukli? Ha az egész, akkor ez lehet súlyos allergiás reakció is! Orvos!!!!!
2012. júl. 19. 17:28
 3/9 A kérdező kommentje:
Csak a felső ajkam közepén van egy pukli. Nem bírom, mindennap szinte jönnek az afták, állandóan köhögök, slejmet üritek, a nyirokcsomóim dagadnak, most meg még ez is:(
2012. júl. 19. 17:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha a nyirokcsomók is duzzadtak jobb ha elmész a háziorvoshoz.
2012. júl. 19. 17:30
 5/9 A kérdező kommentje:
Ma már nem rendel, csak holnap reggel, de hozzájuk szinte lehetetlen bejutni aznap
2012. júl. 19. 17:32
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy egy vírusos fertőzés lehet, amit a feldagadt nyirokcsomóid is bizonyítanak. A szádon meg valószínűleg herpesz fog jönni. Az meg holnapra csak még csúnyább lesz.

Én a te helyedben orvoshoz mennék, aki megmondja majd, hogy pontosan mi is a bajod és milyen kezelésre van szükséged.

Ha csak afta és herpesz, akkor az aftára valamilyen fertőtlenítő szer, ecsetelő jó, a herpeszre pedig herpeszkenőcs. Meg valamilyen immunerősítő sem ártana.

2012. júl. 19. 17:35
 7/9 A kérdező kommentje:

Szedem, de teljesen hiába. Ez nem herpesz, már pár hónappal ezelőtt is volt ilyen, 2x is, csak akkor a szám szélén volt, és kicsapódással, sárga gennyezéssel:(

a szájhigiénia megvan 100%-osan,azzal nem lehet baj. néha az inyem is begyullad, vérzik. tényleg nem értem. (mindezek mellett évek óta elviselhetetlen fáradtság van)

Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még!

2012. júl. 19. 17:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Ez most hirtelen nem segít rajtad,de lehet nem ártana egy vérkép vizelet és akár egy teljes kivizsgálás,hisz ahogy írod ez nem egy egyszeri dolog,tehát valahol valami lappang a szervezetedben,amit meg kellene találni,és azt kezelni,mert ez így csak tüneti kezelés,ami sosem lesz hosszú távú.
2012. júl. 19. 18:37
 9/9 A kérdező kommentje:

Hiába a vérvétel meg ilyesmi, csak a magas gyulladásszintet mutatja ki. Lisztérzékeny vagyok, de tartom prímán a diétát, az sem lehet gond:(

az idióta orvosaim pedig csak a tüneteket kezelik valóban!

2012. júl. 19. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!