Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mennyi idő alatt kell hatnia...

Mennyi idő alatt kell hatnia az antibiotikumnak?

Figyelt kérdés

Vasárnap, az ügyeleten, kaptam a tüszős mandulagyulladásomra Augmentin 500 mg-os tablettát, 3x1 szemet. Ma, kedden még mindig iszonyatosan fáj a torkom, pedig Flector port is szedek mellé.

A kérdés, hogy ennyi idő után nem kéne jobban hatnia ennek az erős gyógyszernek? Lehet, hogy másik gyógyszert kéne kapnom? Vagy legyek türelmesebb?

2012. júl. 17. 10:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Én is Augmentint szedek most foghúzás miatt.Ez antibiotikum gyógyszer folyamatosan hat nem tünetet csökkent hanem elpusztítja a bacikat a és nem engedi elterjedni őket más szervekre.Ezt folyamatosan szedned kell mert ha abbahagyod a bacik szaporodásnak indulnak megint és rosszabb lesz.A flector a tünetet gyulladást csökkenti a mandula körüli izmokban.Esetleg kérdezd meg a dokit milyen fájdalomcsillapítót ajánl,az lehet kicsit csökkenti a fájdalmat.Pocsék betegség mert legalább egy hétig szenvedni fogsz vele,de van hogy tovább tart :( Jobbulást.
2012. júl. 17. 11:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Arról hogy muszáj tovább szedned igaza van az előzőnek. Méghozzá emiatt!

[link]

2012. júl. 17. 22:03
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Azt tudom, hogy az antibiotikum nem fájdalomcsillapító, de elvileg ahogy öli a baktériumokat a szervezetemben úgy kéne a fájdalomnak is csillapodnia. Legalábbis máskor így történik, általában már 2 nap után.

Azt is tudom, hogy végig be kell szedni, mert ha abbahagyom, szétszórja a bacikat a testemben mindenfelé, még nagyobb károkat okozva ezzel.

2012. júl. 17. 22:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Sajnos a tüszős mandula gyuszi kicsit hosszabb lefolyású betegség.De fiatal egészséges szervezet antibiotikummal,pihenéssel egy héten belül leküzdi általában.Fájdalomcsillapító után érdeklődhetsz akár gyógyszertárban,és mivel az antibiotikum pár nap után hasmenést okoz általában,vehetsz valamilyen probiotikumot vagy probiotikus vitamint.Bár nálam az augmentin enyhe hasmenést okoz de a probiotikum nem segít.Sokak szerint fölösleges de valaki esküszik rá.
2012. júl. 18. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!