Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Dinnye okozta hasmenés mikor...

Dinnye okozta hasmenés mikor múlik el?

Figyelt kérdés
Megettem egy negyed görögdinnyét és kb 1 óra elteltével brutális hasmenésem lett, ami azóta is tart. :S A hasam olyan hangosan zuborog, hogy a másik szobában is hangosnak hallják. Még sose volt bajom dinnyétől, de most nem bírok messze menni a wc-től és nem állnak le a beleim sem. :( Ráadásul biztos, hogy megfertőz "elölről" is, pedig ígyis van gond. :(
2012. júl. 13. 19:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Hallod, ugyanígy jártam, de nekem eszembe nem jutott volna a dinnyéhez kötni, pedig én is sokat ettem! Szóval attól lehet?? Ki hitte volna...

A lényeg, hogy én ma egész nap csak Albert kekszet mertem enni (vagy háromnegyed rúddal), meg két almát. És ittam egy teát.

Ez most úgy tűnik (kopp-kopp), hogy segített. Én három napja szenvedtem már ezzel...

Próbáld ki te is, hogy diétázol holnap!

2012. júl. 13. 20:05
 2/11 anonim ***** válasza:
nekem napok óta hasmenésem van, de én több napig ettem napi 1x dinnyét :(
2012. júl. 13. 20:07
 3/11 A kérdező kommentje:
Ti is megjártátok akkor. :( Nekem ráadásul menni kell hajnali 4től kukoricázni 8-10 órát és csak 2-3 óránként van szünet. Nem tudom hogy fogom bírni. :S Nem is a wcre mászkálás a durva, hanem, hogy szinte 5 másodpercenként olyan, mintha felrobbanna a gyomrom. :S
2012. júl. 13. 20:34
 4/11 anonim ***** válasza:

Hát az kellemetlen. :s Nekem is mennem kell holnap, ezért is volt a mai diéta. :S

Amúgy ez normális dolog, mármint, hogy a dinnyétől ilyen gondjai lesznek az embernek?

Minden nyáron sokat szoktam enni, de nem emlékszem rá, hogy eddig bármikor hasmenésem lett volna tőle...

2012. júl. 13. 20:52
 5/11 A kérdező kommentje:

Eddig nekem sem volt semmi bajom, pedig én aztán tömöm befele a dinnyéket, van hogy sárgából is megeszek napi 4-5 darabot. :D Amúgy normális, de azért párosul hozzá valamennyi külön érzékenység is. Van akinek csak lágyabb lesz a széklete, míg mások megint a wc-n trónolnak órákig, napokig. :D Nálam az is közre játszhatott, hogy éhgyomorra ettem egyszerre ennyit. Szerencsére már jól vagyok, már csak zuborgok picit. :)

Jobbulást nektek is! :)

2012. júl. 13. 21:42
 6/11 anonim ***** válasza:

Ah, értem, lehet, nekem is az a baj, hogy éhgyomorra ettem. Tanulok belőle. :D

Jobbulást mindenkinek!

2012. júl. 13. 21:48
 7/11 anonim ***** válasza:
Én még a dinnye okozta hasmenésről sosem hallottam. Nem tudom hol laktok,de több helyen van most egy elég agresszív, hasmenéses vírusos járvány
2012. júl. 14. 08:04
 8/11 anonim válasza:

ugyan ilyen gondom van nekem is.

dinnyét eszek kb 6napja folyamatosan,és ugyan így vagyok én is,nekem is hasmenésem van,és a hasam is "zuborog",a dinnye miatt szerintem mert amég nem ettem folyamatosan addig nem volt gondom :)arra én is kíváncsi lennék h miért?!

2012. júl. 14. 21:37
 9/11 anonim válasza:
Nem akartam elhinni, hogy a görögdinnye hajt meg. Tettem egy próbát és kiderült, hogy az. Soha életemben nem bántott a dinnye, se a görög, sem a sárga. A megoldás egyszerű. A Herbáriában kapható Mezey sóskamag, vagy Lósóskának is nevezik, szinte azonnal megszünteti a hasmenést.Két púpozott kanál magot pár percig forralom, majd két szem édesítővel ízesítve megiszom.
2014. júl. 21. 14:03
 10/11 anonim válasza:
Éppen ma ettem egy szelet hűtőszekrényben néhány napig őrzött görögdinnyét. 1 óra múlva ki is kellett ürítenem alaposan. Jelenleg hasfájással küszködöm. Gondoltam, hogy valami lesz, mert a dinnye ízét az elfogyasztása után is hosszú ideig a torkomban éreztem. Évekkel ezelőtt soha semmi bajom nem volt. Gyerek korom óta csak maggal együtt ettem.
2017. júl. 15. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!