Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Valami baja lehet a szívemneh,...

Valami baja lehet a szívemneh, hogy olyan nagyot üt néha?

Figyelt kérdés

Kb 19 éves korom ota érzem, hogy néha nagyobbat üt a szívem, elég kellemetlen, amugy rosszul nem vagyok, csak olyan félelmetes, olyan mintha meg akarna állni. 2 évvel ezelőtt pont ez miatt voltam dokinál, 24 oras ekg, szívultrahang és pajzsmirigyvizsgálatot is elvégezték. Semmi eltérést nem mutatott, csak azt, hogy kicsi a szívem, de talán az nem baj. Orvosságot nem kaptam, doki ajánlotta hogy szedjek magnéziumot.Azóta ezek az extra ütések nem múltak el, valamikor naponta tobbszor érzem, valamikor meg hetekig nem érzem.Van hogy olyan halálfélelem rámjon, mikor ilyet dobban a szívem, rendesen a frászt hozza rám aztan egész nap félek hogy ne hogy dobbanjon olyan nagyot vagy hogy meg ne álljon. Aztán meg már a légzésem is elkezdem figyelni, figyelem hogy hogyan szedem a levegot és az is annyira zavaro, légszomjam van tole, ugy érzem hogy elfogy a levegom, de ha nem figyelek ra, ha elvonom a figyelmem akkor minden oke. Van valaki igy? Mit tudnák tenni? Megint vizsgáltassam ki magam? Lehet hogy azota kifejlodott valami betegség, amit 2 éve nem vettek akkor észre? Lehet hogy ez az miatt van, mert kicsi a szivem? Kicsi szívvel hátrányosabb helyzetben vagyok? Koszonom a valaszokat

22/L

2012. júl. 7. 13:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Hasonló problémám van. Mitralis prolapsust állapítottak meg nálam. Ez elég sok embernek van, de csak keveseknek okoz efféle tüneteket. De az látszik a szívultrahangon is. Ha az EKG-n sem láttak eltérést (holter monitor), akkor lehet pszichés eredetű a problémád. Sokszor a szorongás jelentkezik efféle testi tünetekkel.

25/N

2012. júl. 7. 13:27
 2/5 anonim ***** válasza:
kamrai extrasystole szokott még hasonló tüneteket okozni.
2012. júl. 7. 13:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen, de az extrák látszódnának a holter-monitoron.
2012. júl. 7. 13:36
 4/5 A kérdező kommentje:
Koszonom a válaszokat. Ezek a betegségek mennyire sulyosak? Évek során alakulnak ki vagy örökletesek? Ha 2 éve nem találtak semmit, akkor lehet hogy csak ez nekem psychés alapon van?
2012. júl. 7. 13:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen, gyakran van pszichés alapon. A fentebb említett betegségek nem veszélyesek, csak efféle kellemetlen tüneteket okoznak. Látszódnak az EKG-n és nem teszik tönkre a szívet. Egy kis béta blokkolóval szokták kezelni, de csak ha nagyon zavarja a pácienst.

Szedd tovább a magnézium B6-ot.

Vissza is mehetsz az orvoshoz, nem árt egy kontroll EKG.

2012. júl. 7. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!