Ha mindenki 16-17 évesnek néz és 24 éves vagyok, az jelentheti azt is, hogy később is fiatalabbnak nézek majd ki és tovább élek?
Németh László, az író is így járt. Egész életében kölyökképű volt, rengeteget szívott emiatt. Később se változott az arca. Viszont mivel magas volt a vérnyomása, nem élt sokat. Amúgy ott a Geszti is.
Szerintem ha 24 évesnek megfelelően öltözöl, akkor jobban jársz. Akár fiú vagy akár lány, egy kicsit komolyits magadon, akkor komolyabban vesznek.......
Mi is ilyenek vagyunk a férjemmel, és ilyenek a szüleim is, illetve a párom apukája. Mindenki letagadhat 8-10 évet. Anyukám családjában, és férjemnél apai ágon jellemző a hosszú élet, 90-96 éves kor között mentek el a felmenőink. Hozzá kell tennem, hogy a mi családunkban szinte senki sem dohányzik (vagy dohányzott), alkoholt igen kis mértékben fogyasztunk, bár nagyszülőknek, dédszülőknek volt szőlője, saját bora, mértékkel itták, nem voltak alkoholisták, és ami még fontos szerintem a hosszú fiatalos élethez, hogy az őseink mindig aktív, dolgos emberek voltak, még idős korukban is.
Szóval szerencsés vagy, hogy fiatalos külsőd van, jó géneket örököltél, de a fiatalosság megőrzéséhez, és a hosszú élethez ez nem elég, az életmódod is sokat számít. A ma élő embereknek különösen oda kell figyelnie, mert sokkal több a környezeti ártalom, mint pl. 100-150 évvel ezelőtt, és az aktivitásunkból is rengeteget vesztettünk (TV előtt tespedés, kevesebb a munkával járó mozgás a gépesítés miatt,mosógép, mosogatógép, kapálógép, kaszálógép stb.)
Egyszer láttam egy riportot egy 104 éves nénivel, akitől megkérdezték, árulja el mi a hosszú élet titka. Azt mondta sosem dohányzott, szinte csak a saját maguk által megtermelt alapanyagból készült ételeket ette, ebből is következik, hogy mindig sokat dolgoztak a földeken, az állatok körül, kint a szabadban friss levegőn, és még hozzátette, hogy minden nap megivott 1-2 dl bort (soha ennél többet). Ilyen jellegű élet, ma már azért kevés embernek adatik meg, főleg ha városban él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!