Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Gyógyszer összetörés?

Gyógyszer összetörés?

Figyelt kérdés
Refluxom van, a nyelőcsövem teljesen szét lett marva azért is irták fel a gyomornedv ellenálló tablettát. Mivel nehezen nyelek igy is és összetöröm pedig tudom hogy nem szabadna, valamennyit igy is hat?
2012. jún. 25. 14:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Vannak törhető gyógyszerek és vannak, amik nem. Ha ezt a gyógyszert arra szánták, hogy a savszinteden csökkentsen, akkor nyugodtan összetörheted, hisz ennek mindenhogy a gyomrodban kell felszívódnia. Azokat nem jó törni, amiknek nem a gyomorban kell szívódni, megsérted a védő bevonatot és a gyomorsav "kárt tesz" a hatóanyagokban.
2012. jún. 25. 14:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem jól írta az első válaszadó. Mivel ez gyomornedv ellenálló tabletta, ezért NEM szabad széttörni. Ez a vékonybélben fog kioldódni, pont ezért van rajta védőbevonat, hogy ne a gyomorban szabaduljon fel a hatóanyag belőle. -Egy gyógyszerész-
2012. jún. 25. 14:44
 3/11 anonim ***** válasza:
Akkor fordítva, csak gondoltam, hogy gyomorban kéne neki oldódni, de akkor pont fordítva van, elnézést érte.
2012. jún. 25. 15:25
 4/11 A kérdező kommentje:
Tehát akkor semmit nem fog hatni?? Sajnos egészben meg nem tudom lenyelni :S
2012. jún. 25. 15:29
 5/11 A kérdező kommentje:
2-3 részre se lehet ?
2012. jún. 25. 15:29
 6/11 anonim ***** válasza:
Sajnos nem lehet így bevenni, valahogy próbáld meg bevenni egészben.
2012. jún. 25. 15:30
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hát megpróbálom..
2012. jún. 25. 15:32
 8/11 A kérdező kommentje:
Szeretném kérdezni hogy, A vitamint is kell szednem ami lágy kapszula azt szét vehetem??
2012. jún. 25. 15:46
 9/11 anonim ***** válasza:
Lágy kapszulát már sokkal könnyebb lenyelni, az sem megy? Ezt ha szétszeded kifolyik belőle a töltelék aminek nagyon rossz íze van.
2012. jún. 25. 16:00
 10/11 anonim ***** válasza:
valami szilárdabbal veszed be,mint a víz akkor könnyebben lemegy.
2012. jún. 26. 10:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!