Járt már valaki így? ügyeletes orvos.
Figyelt kérdés
tegnap este felhívtam az ügyeletet,miszerint 189/110 volt a vérnyomásom!Kaptam még a háziorvostól rá gyógyszert,de kiderült allergiás vagyok rá,mert égett a bőröm.Erre a doki azt mondta a 189 az nem vészes,ha bevettem a gyógyszert lefogja vinni,de többet ne vegyek be abból.Ma menjek a szomszédba vagy máshova és kérjek valami másik gyógyszert!!Komolyan azt hittem,hogy frászt kapok!Hogy mondhat ilyet telefonon,kérjek másik gyógyszert??!nem lehet csak úgy bármilyet bárkinek beszedni..2012. jún. 24. 10:28
1/5 anonim válasza:
Panaszt tennék a betegjogi képviselőnél, ahol mindezt elmondanám.
2/5 anonim válasza:
Én sem hagynám annyiban!Kérj másik gyógyszert a szomszédtól?Mi van?Basszus 189 már agyvérzésveszély!Szerintem lépj!
3/5 anonim válasza:
Én is jártam így, engem évek óta kezelnek magas vérnyomással. Nekem azt mondta, menjek be, mert csak ott tud ellátni. Mondtam, hogy késő éjjel van, a férjemnek a szívbetegsége miatt nincs jogosítványa, én így nem vezethetek, a fiam pedig külföldön van. Kifaggatott, hogy a szívbeteg férjemnek milyen gyógyszerei vannak, mert hátha valamelyik jó lenne. De vérnyomásra ő is ugyanazokat szedi, mint én. Erre azt javasolta, vegyek be No-Spat, Én mondtam neki, hogy félreért, nem a hasam fáj, hanem a vérnyomásom magas. Másnap megkértem a vejem édesapját, hogy vigyen be (ő volt hozzánk legközelebb), akkor pedig intravénásan kaptam valamit, amitől még ott hánytam. Szerinte ez természetes. (A gyógyszer nevét szándékosan nem írom ide.) Másnap Budapest központjában rosszul lettem. egy rendőr hívott nekem mentőt. Mikor a mentőknek elmondtam, mit kaptam, közölték, hogy azt csak kórházban szabad adni, akár meg is ölhetett volna. A kórházban, ahova bevittek, a mentők közreműködésével jegyzőkönyvet vettek fel és feljelentették az orvost.
4/5 anonim válasza:
Panaszt tennék ellene az biztos!
Először is, 189/110-es vérnyomás az nagyon-nagyon magas vérnyomás! Ennek az orvosnak akkor mi a vészes, amikor már valaki agyvérzést kap?
Másodszor, ha bármilyen gyógyszert be lehetne venni, akkor nem kellenének orvosok, csak bemennél a patikába és éppen amilyen gyógyszer volna ott, akkor azt meg lehetne vásárolni. Persze, hogy nem mindegy milyet veszel be, főleg így, hogy amit kiírtak, annál is mellékhatás jelentkezett.
A háziorvosodat nem tudod felhívni? Vagy ha olyan nagy baj van, akkor valakivel menjetek be az ügyeletre, ott kénytelen lesz a kedves ügyeletes orvos ellátni. Azért nem egy 145-ös vérnyomásról van szó.
5/5 A kérdező kommentje:
Azt hittem,hogy én vagyok túl "hisztis",hogy ezen fenn akadok!Az a baj,hogy nem emlékszem a nevére,ő meg úgyis letagadná!!Ma délután bementem az ügyeletre/nem oda/ott elmeséltem a dolgot,a nővérke alig tért magához!Hihetetlen módon a vérnyomásom 120 volt csak,és semmit nem vettem be!Most meg kellene mérjem,de félek az eredménytől!
2012. jún. 24. 21:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!