Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi lehet ez? Gyomorfekély?...

Mi lehet ez? Gyomorfekély? Nagyon félek, én nem bírok ki még egy tükrözést.

Figyelt kérdés

Szóval:Mióta az eszemet tudom vannak emésztési problémáim,most vagyok 21 éves,és legalább már 15-16 éves korom óta...:(

Bevallom,soha nem voltam az elkötelezett egészséges táplálkozás híve,de az utóbb időben már tényleg megpróbálok odafigyelni erre.

Puffadok,szélgörcsök gyötörnek ...stb,stb.

Kb. egy évvel ezelőtt voltam gyomortükrözésen...hát borzalmas volt.de szerencsére nem találtak semmit.

Azóta kiderült az is,hogy PCOS-ban szenvedek,és ezzek együtt van IR-em is.Próbáltam tartani a speciális napi 160 g. diétát,de egy idő után rá kellett jönnöm,hogy nem megy mert egyrészt éreztem ezt az érzést a gyomromban-amit mindjárt leírok-,másrészt pedig valószínűleg glutén érzékeny is lehetek,mert szinte jobban puffadok ezektől a teljes kiőrlésű dolgoktól,mint a finomítottaktól.

ha nem eszem ilyesmiket,akkor szinte egyáltalán nem puffadok.

Amit mostanában elkezdtem érezni,az nagyon-nagyon rossz:azt érzem,mintha folyton éhes lennék,de mégsem,mert ,ha eszem is u.így van,egy perccel utána is.A torkomon keresztül a gyomromig érzem ezt,és mintha égne is a gyomrom is és a torkom is.Mi lehet ez? Reflux,vagy lehet,hogy gyomorfekély? :(

Én nem bírok ki még egy tükrözést,és kialakulhatott ez egy év alatt is,mármint a fekély,mert akkor nézték és mondom ,akkor nem volt semmi.

Arra is gondoltam már,hogy az IR miatt esetleg ingadozhat a vércukrom ,de még,ha cukrosat is eszem,akkor is ezt érzem.

Már nem tudom,hogy mihez kezdhetnék.:(

Laborokba egyébként eléggé sűrűn járok ,pl. a PCOS miatt is és erre utaló dolgot nem mutattak a leletek.

A pajzsmirigyemnél találtak még egyébként bibit,de hát ehhez az egész emésztési problémához,nem hiszem,hogy annak köze lehet.

Majd megyek lassan egy teljes áttekintő hasi ultrahangra,nem tudom,az kimutat-e valamit...

Valamilyen méregtelenítésre is gondoltam már,van ez a colonix,és társai ,ismeri valaki?

Nagyon-nagyon szépen köszönöm,ha valaki segít!

Jaj még azt elfelejtettem írni,hogy a Paleo étrendet is próbáltam néhány napi,de akkor is éreztem ezt szörnyű érzést a gyomromban ...

2012. jún. 23. 13:56
 1/4 A kérdező kommentje:
még azt is elfelejtettem írni,hogy ,amikor így érzem magam,és böfögök egyet ,akkor picit jobb lesz
2012. jún. 23. 13:59
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem a kommenteddel közelítettél legjobban a problémához. A "folyton éhes", "gyomromig érzem" nálam a reflux egyértelmű jelei voltak. A böfögés utáni megkönnyebbülés viszont engem a saját tapasztalataim alapján megerősít abban, amit te is gyanítasz reflux ügyben.

Ellenőrzésképpen próbáld ki nagyanyáink módszerét. Vegyél gyógyszertári szódabikarbónát és amikor ilyen érzéseid vannak, egy csapott mokkáskanálnyit vegyél be, küldj utána egy fél pohár tiszta (nem buborékos) vizet. Ha utána büfögsz és megkönnyebbülsz, biztos, hogy reflux okozza a tüneteidet. Én rendszeresen szedek gyógyszert, reggel Refluxont, este Apo-Famoditint, de időnként ennek ellenére is vannak a tiédhez hasonló tüneteim. Akkor jöhet a nagyi szódabikarbónája.

2012. jún. 23. 14:11
 3/4 A kérdező kommentje:

Értem,köszi szépen,akkor ezt kipróbálom.Akkor tehát nem a vízbe kell belekeverni a szódabikarbónát,hanem külön kell ráinni,ugye? Úh az nem lehet valami kellemes,:S ,de mind1 ,végül is.

és akkor szerinted fekély nem lehet? Ja és akkor valamilyen speciális diétát is tartasz,vagy miket ehetsz?

Köszönöm még egyszer!

2012. jún. 23. 14:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Megint én vagyok: szerintem nem fekély. Én is azt hittem, hogy az, ezért rohantam az orvoshoz. Nekem nem csináltak tükrözést, semmi extra vizsgálatot, mert a háziorvosomat olyan valaki helyettesítette, akinek ezen a területen óriási gyakorlata van (magyarul mázlim volt).

A szódabikarbóna különben nem kellemetlen, rá fogsz jönni magad is. Szódabikarbóna be, nagy adag víz rá és már megy is lefele. Nem kóstolgatni kell, hanem leküldeni.

Semmi speciális diétát nem tartok. Ha ránézek valamire és összeszorul a gyomrom, azt nem eszem meg, nem iszom meg. Ez a savas ételekre, italokra vonatkozik. Kávét évek óta nem iszom, cappuccinót szoktam inni, van hogy kettőt, van hogy az első után eldöntöm, hogy ezt is kár volt, de akkor még nem okoz gondot. De volt már olyan, hogy el volt készítve, ránéztem és nem ittam meg. Reflux (gyomorsav-túltengés) esetén a szervezet jelzi, mi az, amiből nem kér.

Javaslom, kerest ki a neten, melyek azok az élelmiszerek, amelyek savasítanak, melyek azok, amelyek lúgosítanak. Ugyanis fogsz köztük olyat találni, amelyek savanyúak és mégsem savasak. ezeket is vedd figyelembe.

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.

2012. jún. 23. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!