Nem elmúló, érthetetlen fájdalom az állkapocsban?
Nagyjából fél éve kezdődött az egész, először csak hullámokban jött elő, de mostmár folyamatosan jelen van...
A bal állkapocsízületem fáj, ha nagyra akarom nyitni a számat, épp hogy csak beszédhez engedi kinyitni, de pl. az evésben már zavar. Ki tudom nyitni, ha nagyon akarom, a mozgását nem akadályozza semmi, csak egyszerűen fáj.
Gondolkodtam, mi okozhatja: fogszabályzás utókezelése képpen minden 3. éjszaka egy fogvédőszerű harapásemelőt kell hordanom.
Csakhogy azt nem értem, hogy akkor miért nem korábban jelent meg ez a fájdalom, amikor még napi 12 órát hordtam, és miért ugyanazon az oldalon?
Állandó rossz közérzetem is van (valószínűleg valami depresszió-féleség...), lehet összefüggés a kettő között, esetleg egyiket a másik okozhatta? (olvastam olyat, hogy a lelki problémák és/vagy a stressz gyakran testi elváltozásokat eredményeznek, habár nem tudom, ez mennyire hülyeség, én annak tartom)
Valami tipp, hogy mi lehet, és mit érdemes csinálnom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!