Miért nem kielégítő, kipihentető az alvásom?
Figyelt kérdés
Akármennyit alszom (általában 8 órát), akár éjfél előtt fekszem le, reggel amikor ébreszt az órám mindig úgy kelek, hogy még szívesen aludnék kicsit. Nincs olyan érzésem, hogy teljesen kipihenten ébredek. Mit tehetnék ez ellen.
Amúgy rossz alvó vagyok, szerintem elég felszínesen alszom, minden neszre felkelek.
Segítsetek!
2012. jún. 15. 23:11
1/4 anonim válasza:
Rosszul időzíted az ébredést. Az alvás nagyjából azonos ideig tartó ciklusokból áll. Tapasztald ki az alvási ciklusaid hosszát (90-120 perc között), és ennek megfelelően aludj.
2/4 anonim válasza:
Én pl 10 órát alszok, és csak akkor jó. Illetve percre pontosan egész órakor ébredek fel, az a jó. (Beépített ébresztőórám van :D )Amúgy én is forgolódok, szuszogok, fel-felnézek.
3/4 anonim válasza:
Nem mindegy, hogy az alvásod milyen periódusában ébredsz fel. Ha a mély álomból, akkor akármennyit aludtál, csak támolyogni fogsz. Ha a felszínes alvásból, akkor kipihentnek érzed magad. Általában az alvási ciklusok kb. 1,5 órásak (nyilván embertől függ lehet, 1, de 2 óra is). Ha te 8 órát alszol, és nem vagy kipihent, akkor valahol a kettő között vagy. Próbálj meg többet/kevesebbet (mondjuk 9 órát, az osztható 1,5-lel) aludni. Tapasztald ki, hogy mi jó neked.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. jún. 16. 11:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!