Miféle szívritmus zavar lehet ez?
Néha csak úgy, minden ok nélkül, de leginkább, mikor sietek fel a lépcsőn, időnként egy pillanatra dobban egy nagyot a szívem és közben fájdalmat érzek, de csak arra az egy pillanatra, talán szúró fájdalomként tudnám jellemezni.És nem sugárzik ki, csak pontosan a szívem táján érzem.
Ez már évek óta van.Ritkán, de idegesítő eléggé.Voltam terhelése,meg mindenféle szív vizsgálaton, 24 órás EKG is,Ct vizsgálat is,de semmi baját nem találták a szívemnek, pedig fura dolgokat tud művelni.Van, hogy pár pillanatig össze-vissza ver, vagy csak hirtelen nagyon gyorsan ver pár pillanatig, de a legidegesítőbb ez a nagy, fájdalommal kísért dobbanás.annyit láttak a 24 órás ekg-n, hogy vannak ritmuszavarok, de azt mondták, azok nem veszélyesek.Régebben volt mitralis prolapszusom, de az ultrahang szerint az javult, szinte teljesen megszűnt.Mondjuk, nem értem, hogy szűnhetett meg magától?
Most concor tablettát szedek.A ritmuszavarra nem sokat ér.
Mi lehet ez a probléma?Valakinek hasonló tapasztalat?
érdekes nekem is csak úgy van.Ha rá sem gondolok,ha nyugodt vagyok,el vagyok foglalva,akkor is.csak úgy megérzem,szóval nem hiszem hogy pánik lenne.Annyira más ez.
ami befolyásolja talán nálam,hogy ha sokat megyek,fizikai aktivitás után jobban érzem.Igaz sportot ajánlottak ,de hogyan mozogjak,ha épp attól jobban érzem?
Szeretnék sportolni mint régen,de nem is nagyon merek így..
Köszönöm a válaszokat.Hát, akkor lehet, hogy valami idegi eredetű dolog...Az amúgy veszélyes lehet, mármint, ha valami szív közelében levő ideg vacakol?Nem szeretném műttetni, ha nem muszáj.
Amúgy szoktam egyéb furcsaságot is érzékelni az utóbbi években, néha hallom a szívdobogásom a fülemben, többnyire csak a jobb oldalon.Ez is mindentől független, szóval nem tudtam kifigyelni az okát de borzasztóan tud zavarni.Ez mitől lehet?dokinak említettem, azt mondta nem veszélyes, nem kell vele törődni.De biztos?Könnyű mondani, hogy ne törődjek vele...
Egy kisebb nagyobb stressz után pár nappal,akár hittel is jelenkezhetnek a testi tünetek.Utó hatásként
Időjárás változástól,enyhe ételallergiától,tartósítószerektől,és színezékektől is lehet szív probléma ...aki érzékeny vagy érzékennyé vált tőle.Sőt kevés vitamin és ásványi anyag vagy túl sok.
De létezik vitamin és ásványi anyag allergia is.
Én pl. A magnesium B6-tól vagyok rosszul...szívroham elő tüneteit produkálom.Pedig pont hogy erősítenie kéne a szívemet is.
Van aki a nyugtatótól válik idegessé.
Nekem is vannak rejtélyes szívritmus zavaraim,meg nyilalástól kezdve minden....de annyi minden okozhatja,hogy már bele szédülök az örökös nyomozásokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!